Bitcoin ATMs maken na afwezigheid van vier jaar comeback in Japan

Bitcoin ATMs maken voor het eerst sinds de crypto-winter van 2018 hun comeback in Japan. Inwoners van Tokyo en Osaka krijgen als eerste de mogelijkheid om via de fysieke machines Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin aan te schaffen.

Wat is er gebeurd in Japan?

Tot de winter van 2018 stonden er al Bitcoin ATMs in Japan, maar de hack van Coincheck bracht daar verandering in. De teneergang van Coincheck bleek uiteindelijk de “doodsteek” van de Japanse crypto-industrie. Nadat de industrie het eerder al moeilijk had met de periode na de ineenstorting van Mt. Gox in de periode 2013 tot 2014, kon het deze problemen er niet bij hebben.

Het vertrouwen in de industrie was weg en daarmee verdwenen ook de Bitcoin ATMs uit het land. Nu maken de fysieke apparaten na vier jaar hun rentree op de Japanse markt. Zowel in Tokyo als Osaka hebben mensen al de mogelijkheid om crypto te kopen via de ATMs. Het gaat overigens om apparaten van Gaia BTM.

Grote plannen van Gaia BTM

Gaia BTM claimt grote plannen te hebben voor de komende maanden. Binnen een jaar wil het namelijk 50 ATMs door het hele land neerzetten. Binnen drie jaar moeten dat er 130 zijn. Alles hangt uiteindelijk natuurlijk af van de ontwikkeling van de markt en de interesse in Bitcoin en andere cryptocurrency’s. Daarbij moet Gaia BTM de mensen er ook nog van overtuigen dat een Bitcoin ATM de meest interessante manier is om crypto te kopen.

Met name dat laatste lijkt een lastige kwestie, aangezien het vaak een stuk duurder is om Bitcoin te kopen via een ATM. De meest goedkope manier is om het via exchanges te doen. ATMs moeten het vooral hebben van impulsaankopen en in sommige gevallen van het feit dat je minder persoonsgegevens hoeft achter te laten om Bitcoin aan te schaffen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin ATMs maken na afwezigheid van vier jaar comeback in Japan verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters