Bitcoin begint “dag van rentebesluit Federal Reserve” met een keurige plus

Bitcoin probeert op woensdag 27 juli de verliezen van de afgelopen dagen goed te maken met een kleine koerswinst van 1,44 procent. Die stijging valt qua belang echter in het niet bij de FOMC-bijeenkomst van de Federal Reserve die voor vandaag op de agenda staat. Tijdens die bijeenkomst maakt de Federal Reserve namelijk de nieuwe Amerikaanse rente bekend.

Renteverhoging van 75 basispunten verwacht

De markt verwacht dat de Federal Open Markets Committee (FOMC) bijeenkomst een renteverhoging van 75 basispunten oplevert. In gewone mensentaal komt dat neer op een verhoging van 0,75 procent. De kans op een renteverhoging van 0,75 procent staat momenteel op 73,3 procent, terwijl de overige 26,7 procent toekomt aan een potentiële verhoging van 1 procent.

Allebei die verhogingen zijn in principe niet gunstig. voor de cryptomarkt, maar ze komen niet uit de lucht vallen. De meeste investeerders zijn hiervan op de hoogte, waardoor het waarschijnlijk weinig met de koers doet.

Mogelijk stijgt de koers wat als we een renteverhoging van 0,75 procent te verwerken krijgen, omdat we daarmee een verhoging van 1 procent ontlopen. Terwijl we bij een verhoging van 1 procent een kleine tik omlaag krijgen. De meeste analisten zijn vooral benieuwd naar de plannen van de Federal Reserve voor de komende maanden. Iets waar voorzitter Jerome Powell vandaag mogelijk ook iets over te melden heeft.

Afwijzing bij 24.000 dollar is zorgelijk

Afgelopen week maakte Bitcoin een mooie run omhoog naar de 24.000 dollar en volgens sommigen heeft dat eindelijk weer wat positief sentiment in de markt gebracht. Niet iedereen is het daarmee eens, want volgens de analisten van Whalemap was dit niet genoeg om de bearish-trend om te draaien.

Rejection for #Bitcoin despite the absence of supply at $24k is not a good sign.

Neither TA nor on-chain volume profile saw this level as resistance with realised price bands being the only one hinting on a possible rejection. pic.twitter.com/17GjmUf8il

— whalemap (@whale_map) July 26, 2022

“De afwijzing van Bitcoin rond de 24.000 dollar, ondanks het feit dat het aanbod op dat niveau niet groot was, is geen goed teken”, aldus de conclusie van Whalemap. Als onderbouwing van de analyse publiceerde Whalemap een grafiek met de Realized Price per adres. Die grafiek laat de absentie van weerstand zien rond de lokale top van 24.280 dollar.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin begint “dag van rentebesluit Federal Reserve” met een keurige plus verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters