Bitcoin begint goed aan het Amerikaanse Thanksgiving weekend

Het Amerikaanse Thanksgiving weekend komt eraan, wat betekent dat de traditionele markten daar vandaag gesloten zijn. Op vrijdag gaan ze nog een halve dag open, maar vaak doen we het tijdens deze dagen even rustig aan. Dat geldt uiteraard niet voor Bitcoin en Ethereum, waarvoor de markten 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar open zijn.

Bitcoin in de lift

We zijn vandaag weer eens in het groen geopend en Bitcoin noteert, voor de afgelopen 24 uur, een plus van 1,27 procent. Die stijging brengt Bitcoin op een koers van 16.704 dollar. Gisteravond reageerde Bitcoin goed op het nieuws dat de Federal Reserve van plan is om wat gas terug te nemen met de renteverhogingen. We kregen gisteren de zogenaamde FOMC Minutes gepresenteerd.

Je moet de FOMC Minutes zien als een soort notulen van de rentevergadering van de belangrijkste centrale bank ter wereld. Hierin zie je de onderliggende redeneringen en discussie voor de renteverhoging van begin november. Het is nu wachten op de volgende vergadering van 14 december, waarvoor de verwachting nu ligt op een renteverhoging van ‘slechts’ 0,50 procent.

We zijn er nog niet

Daarmee zijn we er nog niet, want we hebben het nog steeds over renteverhogingen. Het enige wat nu verandert is het tempo van de renteverhogingen, dat komt iets lager te liggen. Daarna is het nog maar de vraag hoe lang de rente op dit niveau blijft. Ook is een renteverhoging van 0,75 procent nog niet volledig uitgesloten. De markt schat de kans op een verhoging van dat kaliber momenteel op 24,2 procent.

De overige 75,8 procent gaat naar een verhoging van 0,50 procent. Verder verwacht de markt dat de rente piekt in juni 2023 op een gemiddelde van ongeveer 5,00 procent. Daarmee zou de rente vanaf het huidige niveau van 3,75 tot 4,00 procent nog met minimaal 1,00 procent moeten stijgen. Dat betekent dat we ook in het begin van 2023 nog renteverhogingen kunnen verwachten.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin begint goed aan het Amerikaanse Thanksgiving weekend verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters