Bitcoin begint rood aan een belangrijke week voor de Federal Reserve

Bitcoin is de nieuwe week begonnen vanaf het diepste punt in weken. Met de koers van 20.940 dollar handelt Bitcoin ongeveer 10 procent lager dan vorige week en de angst is momenteel bijna voelbaar in de cryptomarkt. Terwijl sommigen om nieuwe dieptepunten roepen, zijn er ook genoeg bulls te vinden voor de korte en langere tijdsframes.

Belangrijk Federal Reserve evenement

Het jaarlijkse Jackson Hole symposium staat voor deze week op de planning. Een bijeenkomst van de Federal Reserve die jaarlijks plaatsvindt. Jackson Hole is een bijeenkomst van de Federal Reserve en bankiers van over de hele wereld. De ontmoeting van dit jaar komt op een kritiek moment voor de markten. De inflatie in de Verenigde Staten lijkt aan een daling begonnen te zijn, maar voor de rest van de wereld is het tegenovergestelde waar.

De nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers komen pas over enkele weken naar buiten, maar dat hoeft voorzitter Jerome Powell niet te stoppen om iets over de strategie van de Federal Reserve prijs te geven. Alles bij elkaar is Jackson Hole een evenement dat de markt in potentie flink kan opschudden. Jackson Hole vindt plaats van 25 tot 27 augustus in Jackson Hole, Wyoming.

De Amerikaanse rente

Het hoofdonderwerp als het over de Federal Reserve gaat is uiteraard de Amerikaanse rente. De grote vraag voor de FOMC-bijeenkomst van september is of de Federal Reserve de rente gaat verhogen met 75 of 50 basispunten. Vooralsnog lijkt de markt te gokken op een verhoging van 50 basispunten. Ook de Bank of America geeft aan dat een renteverhoging van 50 basispunten voor zowel september als november in de lijn der verwachting ligt. Daarna krijgen we nog een verhoging van 25 basispunten in december en dan moet het voorbij zijn.

Renteverhogingen zijn een slechte zaak voor zogenaamde risico-assets, waar ook cryptocurrency onder vallen. Investeerders kiezen vaak voor veiligheid als het minder gaat met de economie en de Federal Reserve ervoor kiest om de rente te verhogen. Een renteverhoging betekent in principe dat kapitaal duurder wordt en dat maakt de dollar aantrekkelijker ten opzichte van andere assets waar meer risico aankleeft. 

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin begint rood aan een belangrijke week voor de Federal Reserve verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters