Bitcoin behaalt hash-rate record nu BTC halverwege de volgende halving is

De hash rate van de Bitcoin bereikte donderdag een nieuwe recordhoogte dit gebeurde terwijl BTC nu precies halverwege de volgende Bitcoin halving is. Het 105.000ste blok sinds de vorige halving werd namelijk onlangs gemined.

Nieuw mining mijlpaal

Met bloknummer 735.000 die gisteren werd gemined was Bitcoin halverwege de volgende halvering. Het blok werd gemined door Poolin, die 0,16215354 BTC ($ 6.402,45) aan vergoedingen ontving.

Bitcoin halvings vinden elke 210.000 blokken plaats en 5 mei 2022 markeert dus het overgangspunt naar de tweede fase van de laatste 105.000 blokken. De halveringscyclus is een uniek mechanisme dat de uitgiftesnelheid van Bitcoin tokens bepaalt:

“Als gevolg van de halveringscyclus neemt het aanbod van beschikbare Bitcoin af, waardoor de waarde van nog te minen Bitcoins stijgt.”

De Bitcoin halving is van cruciaal belang bij het bepalen van het aanbod van Bitcoin. Het aanbod overschreed onlangs de 19 miljoen BTC tokens. De uitgiftesnelheid staat momenteel op 6,25 nieuwe Bitcoins per ongeveer 10 minuten. In wezen komt er bij elk nieuw blok ongeveer $250.000 aan nieuwe Bitcoin bij.

De volgende halvering zal plaatsvinden in april 2024. Dit systeem gaat door tot ongeveer 2140 wanneer de laatste Bitcoin wordt gemined.

Omdat het aantal nieuwe BTC tokens dat gemined wordt dus steeds minder en minder wordt zal het uiteindelijk kunnen zorgen voor een ‘aanbodschok’. Er zullen minder BTC tokens op de markt komen wat betekent dat de prijs waarschijnlijk zal stijgen.

Ook record voor de hash-rate

Bitcoin bereikte ook een nieuw hash-rate record. De hash-rate bereikte namelijk op 4 mei een snelheid van 249,1 exahashs per seconde (EH/s). Hiermee werd de vorige all-time high met 1 exahash overtroffen. Met de hash-rate die consequent nieuwe hoogtepunten bereikt, is de beveiliging van het Bitcoin netwerk sterker dan ooit. Dit komt omdat deze computers of ‘miners’ werken om het netwerk te beveiligen.

Al met al is het toch wat positief nieuws voor de Bitcoin te midden van een dramatisch prijsverloop.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin behaalt hash-rate record nu BTC halverwege de volgende halving is verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters