Bitcoin beleeft “stil” weekend onder de 20.000 dollar

Bitcoin heeft het afgelopen zomerweekend onder de 20.000 dollar doorgebracht. Op het moment van schrijven noteert de koers 19.773 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur op een koersverandering van precies 0,00 procent. Dit geeft aan dat de markt momenteel ook even niet weet wat het met Bitcoin aanmoet.

Begin van accumulatiefase

Joe DiPasquale, de CEO van Bitcoin broker BitBull Capital, geeft tegenover Coindesk aan dat deze koersen een goed moment zijn om te starten met accumuleren. “Wees echter voorbereid op verdere dalingen als op 13 september de nieuwe Amerikaanse CPI gepubliceerd wordt”, aldus DiPasquale tegenover Coindesk.

Net als Bitcoin is er ook met Ethereum weinig gebeurd dit weekend. De op één na grootste cryptocurrency van de markt steeg op zondag met 1 procent naar 1.600 dollar, maar eindigde daarmee op hetzelfde niveau waarop het de vrijdag afsloot. Ethereum investeerders wachten nu op dinsdag, wanneer de Bellatrix upgrade de volgende fase van de Merge start.

Andere altcoins als ADA, ATOM en SHIB noteerden de afgelopen 24 uur een redelijke plus van ongeveer 4 procent. De token van GMX, een decentrale beurs op Arbitrum, steeg zelfs met 9 procent en vervolgde daarmee de klim van de afgelopen weken.

MicroStrategy werkt aan Bitcoin-projecten

Op zaterdag maakte MicroStrategy bestuurder Michael Saylor bekend dat zijn bedrijf werkt aan een Bitcoin-gerelateerd project. De ontwikkelaars van MicroStrategy werken aan oplossingen die het mogelijk maken om grote hoeveelheden mensen op het Lightning Netwerk te brengen. Het Lightning Netwerk is een betaalnetwerk dat Bitcoin-betalingen sneller en goedkoper maakt.

Saylor deed deze aankondiging tijdens de Baltic Honeybadger conferentie in Riga, de hoofdstad van Letland. Baltic Honeybadger is een grote Bitcoin conferentie die al jaren wordt georganiseerd en vaak gepaard gaat met een paar mooie aankondigingen. Ook dit jaar was het weer raak met het nieuws over MicroStrategy.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin beleeft “stil” weekend onder de 20.000 dollar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters