Bitcoin bulls verdedigen 23.000 dollar met hand en tand

Bitcoin heeft op 1 augustus rond de 23.000 dollar opnieuw de kracht van de bulls getest. Tijdens de opening van Wall Street kreeg Bitcoin het even zwaar, maar het lijkt erop dat de bulls standhouden. Een belangrijke graadmeter voor de oorlog tussen de bulls en de bears is het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde.

De trendlijn der trendlijnen

Het is Bitcoin gelukt om het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde en de Realized Price te herpakken, maar daarmee hebben de bulls nog niet gewonnen. Volgens on-chain analist Material Indicators is het zaak dat Bitcoin een paar kandelaren boven dit niveau sluit. De bulls hebben een paar volledige weekkandelaren boven dit niveau nodig om met zekerheid te kunnen zeggen dat de bearmarkt voorbij is.

The Bear Market Rally is still alive and well. To call it anything else requires confirmations of valid breakouts above the key MAs. The 200 Week and 50 Month are the first ones to be considered for #BTC, but only if we have full candles above the line. A wick below invalidates. pic.twitter.com/kINZaFwgN1

— Material Indicators (@MI_Algos) August 1, 2022

Op dit moment noemt Material Indicators de rally in de bovenstaande tweet dan ook een bearmarkt rally. “Om het iets anders te noemen heeft bevestiging nodig van een uitbraak boven de belangrijke bewegende gemiddelde. Het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde en het 50-maands voortschrijdend gemiddelde zijn daarbij de eersten waar ik aan denk”, aldus Material Indicators.

Deze week is belangrijke test

Inmiddels heeft Bitcoin de eerste weeksluiting boven het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde achter de rug. De volgende test voor deze belangrijke trendlijn staat volgens Rekt Capital voor deze week op het programma. Als het de bulls lukt om de trendlijn voor de tweede week op rij te beschermen, dan begint het er steeds beter uit te zien voor Bitcoin.

The new #BTC Weekly Close above the 200-week MA means that price will try to retest this MA as new support this week

BTC already held the MA as support last week, as evidenced by the downside wick

Now it will try to hold it for a second consecutive week$BTC #Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/350VYgi825

— Rekt Capital (@rektcapital) August 1, 2022

Zeker omdat de markt nu meer gewend is aan de macro-economische omstandigheden en we het gros van de liquidaties waarschijnlijk achter de rug hebben. “Bitcoin mag dan moeite hebben om boven de 24.000 dollar uit te breken, maar op de weekgrafiek is het eindelijk boven het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde gesloten en dat kan het technische sentiment significant verbeteren”, aldus Zain Haider van Answerly.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin bulls verdedigen 23.000 dollar met hand en tand verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters