Bitcoin Core-ontwikkelaarshack benadrukt de risico’s van zelfbewaring

Eén van de oorspronkelijke kernontwikkelaars van Bitcoin beweert dat zijn volledige wallet leeg is gestolen door een hacker. Toch heeft dit nieuws voor enige zorgen gezorgd bij de crypto-community, die nu niet weet hoe “normale mensen” hun eigen Bitcoin veilig kunnen bewaren.

Beveiligen van eigen Bitcoin

Het gaat om de BTC-ontwikkelaar ‘Luke Dashjr’. Volgens hem hebben enkele hackers op de één of andere manier toegang gekregen tot zijn redelijk goede privacy-(PGP)sleutel, die afkomstig is van een coderingsprogramma dat cryptografische authenticatie maakt.

Dashjr staat over het algemeen bekend als een veiligheidsbewust iemand, waardoor de zorgen geuit zijn door meerdere crypto-community-leden. Sommigen geloven dat dit het voor ‘normale mensen’ moeilijk maakt om hun Bitcoin te adopteren of te beveiligen. Er werd dan ook veel over getweet op Twitter.

PSA: My PGP key is compromised, and at least many of my bitcoins stolen. I have no idea how. Help please. #Bitcoin

— @LukeDashjr@BitcoinHackers.org on Mastodon (@LukeDashjr) January 1, 2023

Iedereen kan fouten maken

Veel mensen denken nu dan ook dat als het Dashjr kan overkomen, het in feite iedereen zomaar kan overkomen. Een andere Twitter-gebruiker bracht de massale acceptatie in het gesprek. Zij zijn van mening dat als een top Bitcoin-ontwikkelaar zijn wallet niet veilig kan houden, massale acceptatie slechts een droom is.

Ondertussen blijft de Bitcoin-analist genaamd ‘Namcios’ relatief rustig en zegt hij dat deze gevoelens geen eerlijke beoordeling van de algehele situatie zijn. Alhoewel Dashjr uiteraard een hoog niveau van Bitcoin-kennis heeft, houdt dit niet in dat hij geen fouten kan maken. Ook hij is en blijft een mens. Namcios Tweette het volgende:

1/ This is not a good take. And CZ retweeting it is bad.

It *sucks* this happened and I feel very sorry for Luke.

But it’s not black & white like that.

There are levels to #Bitcoin security and often we concede on the convenience tradeoff.

It seems… pic.twitter.com/jYcKEtTlUm

— Namcios (@namcios) January 1, 2023

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft ook op de Twitter-thread van Dashjr gereageerd. Hij heeft op zijn beurt gevraagd of zijn crypto-exchange iets kan doen om hulp te bieden. Zhao beloofde hierop ook dat hun beveiligingsteam de activa zou bewaken en de BTC zou bevriezen deze op hun crypto-exchange gestort worden.

Eerder was CZ voor om een klein deel van de crypto-portefeuille zelf te bewaren, maar niet om dit volledig te doen. Dit omdat vaak kleine fouten erg kostbaar kunnen worden bij zelfbewaring. Toch blijft dit volgens CZ een fundamenteel mensenrecht, maar drong er wel op aan om het goed te doen. Het is nog niet bekend of Dashjr zijn BTC, of een deel hiervan, ooit terug zal zien. Verwacht wordt dat de kans hierop erg klein is.

Het bericht Bitcoin Core-ontwikkelaarshack benadrukt de risico’s van zelfbewaring verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters