Bitcoin daalt met 8% en cryptomarkt verliest in 1 dag $126 miljard

Bitcoin heeft gisteren een hevige koersval meegemaakt. De prijs van de digitale valuta viel hard naar beneden toen een grote uitverkoop op de aandelenmarkt de cryptowereld deed schrikken.

Een grote koersval

De Bitcoin prijs daalde in enkele uren tijd met meer dan 8 procent tot $35.550. Andere cryptomunten, waaronder Ethereum en Cardano daalden ook scherp. Volgens gegevens van CoinMarketCap werd in een periode van 24 uur ongeveer $129 miljard aan waarde weggevaagd van de cryptocurrency markt.

BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De aandelenmarkt trekt de cryptomarkt naar onder

De crash van de cryptomarkt werd aangewakkerd door een pijnlijke dag op Wall Street. De Dow Jones verloor gisterenn meer dan 1.000 punten (-3,2%), wat de grootste eendaagse daling sinds 2020 markeert. De techbeurs, Nasdaq, daalde zelfs met bijna 5%. En, aangezien Bitcoin gecorreleerd is aan de aandelenmarkten heeft ook de cryptomarkt een flink verlies geleden.

“De Dow zag gisteren de ergste daling sinds 2020, en alle gerelateerde risicovolle activa volgden, inclusief crypto.”

Woensdag verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente met een half procentpunt. In eerste instantie reageerde de financiële markten positief. Die positieve stemming sloeg echter snel om. Verdere renteverhogingen en verkrapping van het monetaire beleid hebben de vrees doen ontstaan dat de Amerikaanse economie in een recessie zou kunnen belanden.

Vijay Ayyar, vice president van Luno vertelde aan de CNBC dat de recente daling ervoor heeft gezorgd dat Bitcoin een belangrijk niveau heeft verloren toen het onder de $37.500 daalde. Dit zou er op kunnen wijzen dat de prijs nog veel verder zal zakken de komende dagen, zo vertelt hij.

Volgens Ayyar zou de Bitcoin binnenkort een dieptepunt van $30.000 kunnen gaan testen. Als de prijs daaronder daalt, zou de koers zelfs kunnen dalen tot $25.000.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin daalt met 8% en cryptomarkt verliest in 1 dag $126 miljard verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters