Bitcoin daalt onder de $20.000 terwijl de Amerikaanse dollar stijgt

De marktwaarde van cryptocurrencies is sinds eind vorig jaar met ongeveer $2 biljoen gedaald. De Bitcoin (BTC) lijkt op weg naar de $15.000.

Bitcoin daalt opnieuw

De Bitcoin viel dinsdag terug onder de $20.000, nadat het vorige week van zijn sterkste week in meer dan drie maanden had genoten.

De grootste cryptocurrency daalde maar liefst 2,6 procent tot een waarde van circa $19.700. Daarmee daalde de munt voor een vierde dag op rij. Het bereikte de $22.472 op vrijdag, toen de risicobereidheid terugkeerde onder meerdere assets. De op één na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), zakte maar liefst 4,1 procent naar een waarde van $1.090,94. De MVIS CryptoCompare Digital Assets 100-index daalde maar liefst 2,6 procent.

Ondanks een klein beetje vuurwerk rond de wekelijkse vervaldatum van de opties van afgelopen vrijdag, waarbij de Bitcoin steeg tot $22.000, en de Bitcoin het 200-weekelijkse voortschrijdend gemiddelde bereikte, zag de weekendsessie een hervatting van schokkerige, neerwaarts gerichte prijsacties.

De dollar steeg op maandag. De Bitcoin en andere cryptocurrencies hebben het moeilijk gehad omdat de centrale bank vecht tegen de hoge inflatie. Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren de neiging gehad om in een lijn te handelen met risicovolle assets. Wall Street verwacht dat de crash van de cryptocurrency nog veel erger zal worden.

Volgens 60 procent van de 950 investeerders die reageerden op de laatste MLIV Pulse-enquête, is de kans groter dat de Bitcoin zal dalen tot $10.000. Hiermee wordt de waarde ongeveer gehalveerd. Deze kans wordt groter geacht dan de kans dat het terug zal stijgen naar $30.000. Veertig procent denkt dat het de andere kant op gaat.

De scheve voorspelling onderstreept hoe bearish investeerders zijn geworden. De crypto industrie is opgeschrikt door onrustige geldschieters, ingestorte valuta’s en het einde van de pandemie die een speculatieve razernij op de financiële markten aanwakkerde.

Bearish sentiment onder investeerders

Retailbeleggers waren bezorgder over cryptocurrencies dan hun institutionele tegenhangers. Waarbij bijna een kwart van de retailbeleggers de asset klasse als afval bestempelde. Professionele beleggers stonden meer open voor digitale activa.

Maar over het algemeen blijft deze sector een polariserende sector. Terwijl ongeveer 28 procent van de totale respondenten het vertrouwen uitsprak dat cryptocurrencies de toekomst van financiën zijn, zei 20 procent dat ze waardeloos zijn.

Bitcoin heeft al meer dan tweederde van zijn waarde verloren sinds dat het in november bijna de $69.000 bereikte. Sinds september 2020 is het niet meer zo laag geweest als $10.000.

“Het is op dit moment heel makkelijk om bang te zijn, niet alleen met crypto, maar in het algemeen

Aldus Jared Madfes, partner bij Tribe Capital, een durfkapitaalbedrijf.

Hij zei daarnaast dat de verwachtingen voor een verdere daling van de Bitcoin de angst van mensen in de markt weerspiegelen.

De crypto-crash zal waarschijnlijk meer druk uitoefenen op regeringen om de regelgeving van de industrie op te voeren. Dergelijk toezicht wordt door de meerderheid van de respondenten als positief ervaren, omdat het het vertrouwen zou kunnen vergroten. Meer regelgeving zou kunnen leiden tot een bredere acceptatie bij institutionele en particuliere beleggers.

Overheidsinterventie zal waarschijnlijk ook worden verwelkomd door consumenten die geschaad zijn door de ineenstorting van de stablecoin TerraUSD.

Digitale valuta’s van de centrale bank

Centrale banken overwegen ook om hun eigen digitale valuta te ontwikkelen voor gebruik bij digitale betalingen.

Maar noch de recente prijsdalingen, noch de potentiële uitdaging van centrale banken, zullen de Bitcoin en Ether van hun troon stoten. Een meerderheid van de respondenten verwacht dat een van deze twee over vijf jaar een drijvende kracht zal blijven. Een ander deel ziet de digitale valuta’s van de centrale bank een sleutelrol spelen.

Bitcoin drijft nog steeds de crypto markt aan, terwijl Ethereum zijn voorsprong verliest.

Aldus Ed Moya, senior marktanalist bij Oanda Corp.

De NFT-markt

NFT’s werden beroemd omdat het miljoenen dollars aantrok voor foto’s van getekende apen. Maar de overgrote meerderheid van de ondervraagden beschouwt ze als kunstprojecten of statussymbolen, en slechts 9 procent ziet ze als een investeringsmogelijkheid.

Bovendien kunnen degenen die op zoek zijn naar de volgende bubbel in de assetprijzen er goed aan doen om elders te kijken. Uiteindelijk wordt door de meeste respondenten verwacht dat het volgende grote ding volledig los staat van cryptocurrencies. Waarbij NFT’s worden gezien als kleine mogelijkheden om de volgende razernij te veroorzaken. Matt Maley, hoofdmarktstrateeg bij Miller Tabak + Co zei het volgende:

De volgende financiële bubbel is altijd iets anders dan de laatste bubbel, dus de meerderheid heeft hier absoluut gelijk in.

Het bericht Bitcoin daalt onder de $20.000 terwijl de Amerikaanse dollar stijgt verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters