Bitcoin dichtbij verbreken van 10 jaar oud record

Op het moment van schrijven is Bitcoin één dag verwijderd van het evenaren van een 10 jaar oud record. Als Bitcoin ook vandaag afsluit met groene cijfers, dan staat er een positieve reeks van 15 achtereenvolgende dagen met stijgingen in de boeken. De eerste en laatste keer dat Bitcoin dat voor elkaar kreeg was in november 2013.

₿REAKING: #Bitcoin price has increased 14 days in row — A single day away from making a historic new record! pic.twitter.com/qclJhikcds

— Documenting ₿itcoin 📄 (@DocumentingBTC) January 17, 2023

Reeks van 14 dagen

Momenteel zit Bitcoin op een reeks van 14 dagen, waarmee het meteen ook de hoogste koers in vier maanden tijd bereikte. Er is nog maar één dag van opwaartse koersbewegingen nodig om de reeks van 2013 te evenaren. Als Bitcoin ook de dag daarna nog een groene dag neerzet, dan staat er een nieuw record in de boeken. Dat is iets wat niemand had zien aankomen in de duistere maanden van 2022.

📈 #Ethereum $ETH Number of Non-Zero Addresses just reached an ATH of 92,483,337

View metric:https://t.co/beS1MtIgAZ pic.twitter.com/ripGHhmuEU

— glassnode alerts (@glassnodealerts) January 16, 2023

Overigens is Bitcoin niet de enige die bullish mijlpalen neerzet. Ook Ethereum doet het wat dat betreft goed momenteel. Het duurt namelijk niet lang meer voordat het project de 100 miljoen wallets met tenminste een klein beetje Ether voorbijstreeft. Op 16 januari deelde het on-chain analysebedrijf Glassnode dat het aantal Ethereum adressen met meer dan nul Ether op bijna 92,5 miljoen staat.

Het heeft nog maar 7,5 miljoen adressen nodig om die mijlpaal te doorbreken. Op basis van de geschiedenis zou je zeggen dat Ethereum die mijlpaal dit jaar nog moet behalen. Sinds 2019 schoot dit getal namelijk gemiddeld met 20 miljoen adressen per jaar omhoog. Als dat op deze manier doorgaat, dan kan het in het tweede kwartaal van 2023 weleens raak zijn voor het project.

Steeds minder Wrapped Bitcoin

We blijven nog even bij Ethereum, maar tegelijkertijd bij Bitcoin. We gaan het namelijk hebben over Wrapped Bitcoin (WBTC), wat een getokeniseerde versie van Bitcoin is op de Ethereum blockchain. Sinds mei 2022 is de supply van deze tokens namelijk met 35 procent afgenomen. Er is steeds minder vraag naar het gebruiken van Bitcoin in DeFi-toepassingen op de Ethereum blockchain. De all-time high van het aantal Bitcoin op Ethereum kwam net voor de ineenstorting van Terra en LUNA.

The total $WBTC Balance wrapped on #Ethereum has declined by over 35% since the collapse of the LUNA/UST project

At the peak, there were 285k #Bitcoin wrapped on #Ethereum, and this has since fallen by 101.55k $WBTC over the course of 2022

📊 Live Chart: https://t.co/y3COK5pbuA pic.twitter.com/QWRYyBcV7j

— glassnode (@glassnode) January 17, 2023

Op dat moment stonden er 285.000 WBTC op de Ethereum blockchain. Sindsdien is er minder behoefte aan Bitcoin op Ethereum, want is het aantal WBTC met 101.550 gedaald in de loop van 2022. De Ethereum blockchain is nu de gastheer van ongeveer 183.500 getokeniseerde Bitcoin.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin dichtbij verbreken van 10 jaar oud record verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters