Bitcoin dominantie ligt op hoogste punt in zes maanden tijd

Bitcoin staat vanaf het begin aan de top van de markt en heeft die positie de afgelopen twee weken flink verstevigd. Momenteel domineert Bitcoin 45,14 procent van de markt en dat betekent dat het marktaandeel van Bitcoin de afgelopen twee weken met 9 procent is gegroeid. De afgelopen zes maanden hebben altcoins wat van het marktaandeel van Bitcoin afgesnoept, maar nu lijkt de koning weer helemaal terug te zijn.

In turbulente tijden is Bitcoin de baas

Bitcoin wordt door veel nieuwkomers gezien als het goud van de cryptomarkt. Maximalisten zijn het daar niet helemaal mee eens, aangezien zij Bitcoin kwalificeren als de enige relevante investering. Altcoins zijn volgens hen slechts afleiding en hebben weinig tot geen kans van slagen. Vaak zie je dat mensen in turbulente tijden als deze overspringen op het relatief veilige Bitcoin.

Dat resulteert nu in een flinke sprong in de dominantie van Bitcoin op de markt. Ook de ineenstorting van het Terra-ecosysteem en de LUNA token hebben hier waarschijnlijk aan bijgedragen. Dat soort gebeurtenissen zijn voor mensen vaak de trigger om zich volledig op Bitcoin te storten en de rest van de markt te negeren. Daarnaast zien we dat de traditionele financiële markten in de problemen zitten vanwege de stijgende rente en dat slaat ook over op de cryptomarkt.

BTC dominantie groeit – Bron: Tradingview

Waarom sommige investeerders alleen voor Bitcoin kiezen

Een belangrijk argument voor mensen om volledig voor Bitcoin te kiezen is de redenering dat digitale schaarste slechts éénmaal gemaakt kan worden. Stel je namelijk voor dat een andere token Bitcoin voorbijgaat als digitale store of value. Dan zou dat het bewijs zijn dat digitale schaarste niet bestaat. De nieuwe nummer één loopt daarna namelijk altijd het risico dat er een ander project voorbijkomt dat het van de troon stoot.

Het zou digitale schaarste een onbetrouwbare vorm van schaarste maken. Als het mogelijk is voor projecten om Bitcoin in te halen, dan moet je altijd op je hoede zijn voor concurrentie. Het zou een grote overwinning voor goud betekenen, want niemand die er goed over nadenkt zou daarna nog zijn vermogen in digitale schaarste durven te stallen. Er is in dat geval namelijk altijd een kans dat er ineens een nieuwe ‘betere’ vorm van digitale schaarste ontstaat.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin dominantie ligt op hoogste punt in zes maanden tijd verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters