Bitcoin doorbreekt 28.000 dollar na akkoord over het Amerikaanse schuldplafond

Bitcoin is er eindelijk weer in geslaagd om weer eens wat groene cijfers op de borden te zetten. Op het moment van schrijven staat er een plus van 5 procent in de boeken en staat de koers op 28.300 dollar. Verder lijkt het erop dat whales met meer dan 10.000 Bitcoin zijn begonnen aan een agressieve accumulatieperiode.

Whales accumuleren

Glassnode brengt continu van alles en nog wat in kaart over de Bitcoin blockchain en ditmaal gaat het om het koopgedrag van de whales. Waar de meeste cohorten op dit moment niet accumuleren, zijn de whales juist aan het kopen. Zo blijkt in ieder geval uit de data van Glassnode.

Blauw betekent dat er sprake is van accumulatie en zoals je kunt zien laten alleen whales met meer dan 10.000 Bitcoin de kleur blauw zien. De rest is vooral rood en lijkt even te pauzeren.

Mogelijk vanwege de onzekerheid die momenteel op de markt heerst. Al is er in de Verenigde Staten nu eindelijk wel een akkoord bereikt over het schuldplafond, wat de koers een kleine boost lijkt te geven. Voor het eerst in relatief lange tijd is Bitcoin weer over de 28.000 dollar heen geklommen.

Bijzondere verhoging

Wat het schuldplafond betreft lijkt het om een bijzondere verhoging te gaan. Volgens The Kobeissi Letter gaat het om een ongelimiteerd schuldplafond tot 1 januari 2025. Wat dat betreft mag de Amerikaanse overheid dus flink bijlenen tot die datum, wat mogelijk voor het positieve effect op de Bitcoin koers zorgt.

Als de Verenigde Staten ongelimiteerd mogen bijlenen, is er een kans dat ze helemaal losgaan en veel nieuwe Amerikaanse dollars op de markt brengen. Dat zou in theorie een goede zaak zijn voor Bitcoin, want meer dollars betekent dat de relatieve schaarste van de dollar nog verder afneemt.

In the debt ceiling deal, the debt ceiling is rumored to not be raised by a specific amount.

Instead, the debt ceiling will run uncapped until January 1st, 2025.

Many are underestimating how significant this is.

This means that the debt ceiling is basically unlimited for the…

— The Kobeissi Letter (@KobeissiLetter) May 28, 2023

Volgens The Kobeissi Letter was oorspronkelijk de verwachting dat de Amerikaanse schuld in 2033 tot 50 biljoen dollar zou oplopen. “Nu kan dat zomaar veel eerder dan 2033 gebeuren, zeker als de economie dit jaar stevig inzakt”, aldus The Kobeissi Letter.

De gigantische schuldenberg blijft maar groeien en de hele crisis omtrent het schuldplafond lijkt daardoor vooral afleiding van het echte probleem.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin doorbreekt 28.000 dollar na akkoord over het Amerikaanse schuldplafond verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters