Bitcoin en altcoins crashen te midden van escalerende Amerikaanse bankcrisis

Ondanks tekenen van afnemende inflatie, zoals blijkt uit recente CPI-gegevens, blijven de koersen van cryptocurrency aanzienlijk dalen. De aanhoudende bankencrisis, momenteel geconcentreerd rond de regionale bank PacWest, samen met de dreiging van een mogelijke Amerikaanse schuldwanbetaling, zijn de belangrijkste factoren die de activaprijzen op alle financiële markten beïnvloeden.

In de afgelopen dagen heeft de aandelenmarkt voornamelijk rode cijfers laten zien. Dit werd verergerd door een aanzienlijke daling van 22% in de aandelenkoers van PacWest, na de aankondiging van de bank dat haar deposito’s in de eerste week van mei met 9,5% waren gedaald. Bij het sluiten van de beurs sloten zowel de S&P als de Dow lager, met verliezen van respectievelijk 0,17% en 0,66%, terwijl de Nasdaq een bescheiden winst van 0,18% boekte.

Een Bitcoin koers van $25.000 lijkt onvermijdelijk

Ook Bitcoin bevindt zich in een stevige verkoopfase. Eerder vandaag bereikte de koers zelfs een laagtepunt van $26.100. Het lijkt erop dat de neerwaartse trend zich nog voortzet en dat een daling naar het ondersteuningsniveau van $25.000 onvermijdelijk is.

BTC/USD 4 uur per candle – Bron: TradingVIew

Een vergelijkbaar negatief sentiment wordt gedeeld door velen op Twitter, die verwachten dat de Bitcoin koers in de nabije toekomst verder zal dalen. De bekende handelaar Peter Brandt wees op de vorming van een head-and-shoulders patroon in de Bitcoin-grafiek, wat doorgaans een langdurige prijsdaling voorspelt als het patroon zich voltooit.

I agree, Peter.
A short-term drawdown to ~$24,500 in the coming days would provide a very healthy reset of short-term momentum indicators as well.

— Dr. Jeff Ross (@VailshireCap) May 11, 2023

Jeff Ross, de CEO van Vailshire Capital Management LLC, stemde in met Brandt’s opmerkingen en stelde: “Een korte termijn daling naar ongeveer $24.500 in de komende dagen zou een zeer gezonde reset betekenen voor kortetermijn-momentum-indicatoren.”

In een andere tweet gaf Ross aan dat hij gelooft dat kortetermijn-momentum-indicatoren nog één flinke daling nodig hebben, het liefst tot ongeveer $24k, om de gezonde reset af te ronden en de volgende stijgende fase te starten, beginnend midden tot eind mei.

Ook altcoins hebben het zwaar

Niet enkel Bitcoin kreeg klappen, ook altcoins moesten inleveren. De zogenaamde meme coin Pepe (PEPE) kreeg de zwaarste klappen en zag zijn waarde met 32 procent dalen. Daarnaast leed ook Ethereum aanzienlijke verliezen, met een daling van meer dan 4,25 procent in de afgelopen 24 uur.

Conclusie

Als we alle indicatoren en meningen van experts samenvoegen, blijkt dat de cryptomarkt een uitdagende periode doorgaat. Een daling van de Bitcoin koers naar $25.000 lijkt onvermijdelijk, en altcoins blijven niet gespaard. Investeerders houden de economische gebeurtenissen nauwlettend in de gaten, met name de Amerikaanse schuld- en bankproblemen die momenteel de financiële markten domineren. Het is een tijd van voorzichtigheid en geduld voor investeerders, waarbij zowel risicobeheer als het nauwlettend volgen van marktontwikkelingen van cruciaal belang zijn.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin en altcoins crashen te midden van escalerende Amerikaanse bankcrisis verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters