Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt

Een recent CPI-rapport suggereert dat de inflatie in de VS misschien wel een hoogtepunt heeft bereikt. Dit nadat de inflatie steeg in het snelste tempo van de afgelopen vier decennia.

Inflatie bleef vorige maand onveranderd

Volgens het Consumer Price Index rapport (CPI) zijn kosten voor consumenten stabiel gebleven. Zij geven aan dat de inflatie momenteel 8,5% bedraagt. Analisten voorspelden eerder dat de index met 0,2% zou stijgen naar een jaarlijkse inflatie van 8,7%, maar dat blijkt dus niet waar en dat is een goed teken. In plaats van een stijging van 0,2% bleef de inflatie hetzelfde (8,5%). Dat is een teken dat de renteverhogingen van de Federal Reserve helpen.

De daling van de inflatie is een goed teken voor risicovolle activa zoals aandelen en cryptomunten, zo vertellen analisten. Dit omdat het zal betekenen dat de centrale bank van Amerika minder rente verhogingen door hoeft te voeren om de inflatie te beteugelen. De cryptomarkt reageerde dan ook meteen zeer positief op het rapport.

Crypto reageert op het rapport

In het uur na de publicatie van het rapport steeg de Bitcoin koers met 4,4% en de Ethereum koers met 7,5%. Andere munten stegen ook in prijs, waaronder Polkadot, Solana, Uniswap en Avalanche. Zij stegen allemaal met meer dan 5% in het uur na de publicatie van het rapport.

Bitcoin koers 15 minuten per candle – Bron: Tradingview

De Federal Reserve heeft de inflatie de afgelopen maanden agressief aangepakt door het voor bedrijven en consumenten duurder te maken om te lenen, waardoor de economie afkoelt naarmate de vraag naar goederen en diensten afneemt. Het laatste CPI-rapport zou een teken kunnen geven aan de Fed dat de consumenten hun uitgaven vertragen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters