Bitcoin en Ethereum koers dalen in week tijd met 8 procent

De twee grootste cryptomunten ter wereld, Bitcoin en Ethereum, hebben de afgelopen week flinke verliezen geleden. Dit omdat de negativiteit op de wereldwijde financiële markten opnieuw toe is genomen.

De Bitcoin koers blijft dalen

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de 20.024 dollar, dit terwijl 1 BTC token zeven dagen geleden nog 21.700 dollar waard was. Dat betekent dat de koers met zo’n 7,8 procent is gedaald. De marktkapitalisatie van de Bitcoin ligt op 383 miljard dollar.

Hoe groot de koersval is wordt echter pas duidelijk als we nog verder uitzoomen. In november 2021 bereikte de koers namelijk een recordhoogte van $69.044. Dat betekent dat de grootste cryptomunt vandaag 71 procent lager staat dan 10 maanden geleden.

BTC grafiek 1 week per candle – Bron: Tradingview

De opmerkingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, over de aanstaande renteverhoging zijn waarschijnlijk de reden van de Bitcoin koersval van de afgelopen week. Er wordt namelijk nog een verhoging van 75 basispunten verwacht wanneer de Federal Reserve later deze maand bijeenkomt. Dat is slecht nieuws voor risicovolle activa.

Ethereum volgt Bitcoin naar beneden

Ondanks dat de Ethereum Merge nog maar twee weken verwijderd is, is ook de Ethereum koers de afgelopen week met meer dan 8 procent gedaald. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ether token rond de 1.582 dollar. Dit terwijl de koers een week geleden nog rond de 1.705 dollar lag.

Net als bij de Bitcoin, wordt het pas duidelijk hoeveel waarde Ethereum in de afgelopen maanden heeft verloren als we uitzoomen. In november 2021 bereikte de Ether token namelijk zijn hoogste punt ooit van 4.891 dollar. Dat betekent dat de koers nu zo’n 68 procent lager staat dan 10 maanden geleden.

ETH grafiek 1 week per candle – Bron: Tradingview

Al met al was het dus weer geen beste week voor de grootste cryptomunten en of hier snel verandering in gaat komen is volgens veel analisten nog maar de vraag. De kans lijkt namelijk steeds groter dat de grootste economieën ter wereld in een recessie zullen raken en dat is absoluut geen goed teken voor de Bitcoin en Ethereum prijs. Echter, er gloort wel hoop. De Ethereum merge is namelijk nog maar twee weken verwijderd en wellicht dat dit evenement de koersen op kan stuwen.

Koop Ethereum

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin en Ethereum koers dalen in week tijd met 8 procent verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters