Bitcoin en Ethereum openen de markt zonder volatiliteit

Bitcoin en Ethereum zijn de nieuwe handelsdag zonder al teveel volatiliteit begonnen. Waar Bitcoin een daling van 0,31 procent moet opschrijven, mag Ethereum een kleine winst van 0,31 procent noteren. Daarmee komt de Bitcoin koers op bijna precies 27.000 dollar en staat Ethereum op 1.819 dollar.

Er is dus even sprake van zijwaartse koersactie op dit moment en als we naar de fundamentele aspecten van de markt kijken is dat niet onlogisch.

Onzekerheid heerst

We zitten op een moment in de cyclus waarop de onzekerheid heerst. Met name op macro-economisch vlak is het op dit moment even lastig voor zowel centrale bankiers als marktparticipanten om te bedenken wat we van de komende weken tot maanden kunnen verwachten.

Het lukt centrale bankiers maar niet om de inflatie definitief onder de duim te krijgen en dat begint zich te laten voelen in de markten. Er bestaat daardoor een kans dat we nog relatief lang aan de hoge rentes vastzitten.

In Amerika is de werkloosheid op dit moment met 3,4 procent nog historisch laag, waardoor er wat dat betreft geen sprake lijkt van een recessie. Als de werkloosheid extreem zou pieken moet de Federal Reserve misschien ingrijpen met renteverlagingen, maar daar is nu nog geen sprake van.

Nu lijkt de Federal Reserve nog de ruimte te hebben om de rente nog langer op dit verhoogde niveau te houden en de markt daarmee pijn te doen. Alles bij elkaar is er op dit vlak weinig bullish te verzinnen voor Bitcoin en Ethereum.

Aftellen naar de halving

Wat dat betreft lijkt het op dit moment vooral een kwestie van aftellen naar de volgende halving van Bitcoin. Die staat op het moment van schrijven voor april 2024 op de planning. Meestal zien we dat de koers in aanloop naar de halving al wat stijgt, omdat dan het optimisme over dit evenement terugkeert.

De halving is het moment waarop de beloning voor miners voor het vinden van een nieuw blok halveert. Op dit moment krijgen de miners nog 6,25 Bitcoin per blok en vanaf april 2024 halveert die beloning naar 3,125 Bitcoin per blok.

Op dat moment halveert dus in feite de inflatie van Bitcoin, omdat het produceren van blokken de enige manier is om nieuwe Bitcoin in omloop te brengen. Het is daarom niet onlogisch dat de halving zoveel invloed op de Bitcoin koers lijkt te hebben.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin en Ethereum openen de markt zonder volatiliteit verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters