Bitcoin en Ethereum prijs stijgen na renteverhoging Federal Reserve

Zowel de aandelen- als de cryptomarkt zijn vannacht flink gestegen. De groene cijfers werden veroorzaakt door het besluit van de Federal Reserve om de rente met een half procentpunt te verhogen.

De crypto- en aandelen markten kleuren groen

De totale waarde van de cryptomarkt steeg in 24 uur tijd met bijna 6 procent. Zo steeg de Bitcoin prijs binnen enkele uren van $38.8k tot $39.9k en ook de Ethereum prijs steeg een relatief kort tijdsbestek van $2.820 naar $2.956. De grootste stijger in de top 10 was Cardano, die prijs steeg namelijk met meer dan 13%.

De stijging die de cryptomarkt meemaakt sluit goed aan bij de groene cijfers die we op de aandelenmarkten zien. Zo steeg de Nasdaq bijvoorbeeld met 3,2% en ook de AEX is met meer dan 1,6% gestegen.

Zoals we hierboven al aangaven is de reden van de prijsstijging het besluit van de Federal Reserve vandaag om de rente met een half procentpunt te verhogen. Dat is de grootste stijging sinds 2000.

BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom stijgt de cryptomarkt?

Wanneer de Federal Reserve de rente verhoogt, betekent dit dat de kosten voor financiële instellingen om geld te lenen hoger wordt. Dit veroorzaakt een domino-effect tot aan de creditcard tarieven van consumenten. De Fed verhoogt de rente door de inflatie te vertragen en het dus wat ‘duurder’ te maken om geld te lenen.

Maar waarom reageren de aandelen- en cryptomarkt hier dan positief op? Het antwoord is omdat veel beleggers dachten dat de renteverhoging nog veel groter zou zijn dan nu is aangekondigd. Veel analisten verwachtten dat de rente met 0,75% verhoogt zou worden dus dan valt een verhoging van 0,50% mee. Bovendien gaf Powell aan dat een toekomstige verhoging van 0,75 procentpunt waarschijnlijk niet in het verschiet ligt.

Al met al is het dus minder slecht nieuws dan verwacht voor beleggers en dat laat de financiële markten opveren.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin en Ethereum prijs stijgen na renteverhoging Federal Reserve verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters