Bitcoin en Ethereum reageren gemixt op twijfelachtig Amerikaans banenrapport

Bitcoin en Ethereum begonnen relatief volatiel aan het weekend na een twijfelachtig Amerikaans banenrapport. In eerste instantie begonnen allebei de assets aan een rally, nadat bekend werd dat Amerikaanse werkgevers in augustus 315.000 nieuwe werknemers hebben aangenomen. Er was echter niet alleen maar goed nieuws.

Vertraging in de banengroei

Met de groei van 315.000 werknemers staat het totaal aantal actieve Amerikaanse arbeidskrachten op het hoogste niveau ooit. Het rapport leert ons echter ook dat er wat vertraging in de banengroei komt. In juli werden er bijvoorbeeld 526.000 nieuwe mensen aangenomen door alle werkgevers. Kort na de rally, begonnen zowel Bitcoin als Ethereum aan een daling.

Op het moment van schrijven noteert Bitcoin een koers van 19.822 dollar, wat een min van 1,45 procent voor de afgelopen 24 uur betekent. Ethereum heeft het zwaarder en noteert met een koers van 1.543 dollar een min van 3,04 procent. Duidelijk is dat de angst op dit moment regeert en dat markt op dit moment weinig mogelijkheden voor een snel herstel ziet.

Reden voor de correctie?

Het is lastig om de exacte reden voor de correctie vast te stellen. In eerste instantie schoten de koersen van zowel aandelen als crypto omhoog. Volgens analist Alex Krüger was dit “100 procent” het gevolg van het positieve banenrapport. Daarna begonnen we dus aan de daling, waar een paar mogelijke verklaringen voor zijn. Bijvoorbeeld het afsluiten van de belangrijke Nord Stream 1 pijpleiding die voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor de gasvoorziening van Europa.

Ook hebben analisten het idee dat het banenrapport niet zwak genoeg is om de Federal Reserve te overtuigen van een wijziging van de koers. De Federal Reserve heeft eerder aangegeven er alles aan te willen doen om de inflatie terug naar 2 procent te brengen. Daar lijkt met dit banenrapport nog altijd de ruimte voor te zijn en dat is niet goed voor assets als Bitcoin, Ethereum en aandelen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin en Ethereum reageren gemixt op twijfelachtig Amerikaans banenrapport verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters