Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash

Bitcoin en Ethereum hebben afgelopen nacht een kleine koerswinst gepakt. Bitcoin handelt op het moment van schrijven op 20.800 dollar en Ethereum op 1.135 dollar. Ook Dogecoin doet het met een plus van 3,8 procent over de afgelopen 24 uur redelijk goed.

Hiermee blijft de cryptomarkt de tradtionele aandelenmarkten volgen. De S&P 500 en de Nasdaq 100 sloten de dag af met een plus van 0,95 procent en 1,6 procent.

Alle ogen op de Federal Reserve

Bitcoin blijft schommelen om de 20.000 dollar, het hoogtepunt van de bull run van 2017. Volgens Edward Moya, een analist van OANDA, heeft dat te maken met het feit dat iedereen momenteel probeert uit te vogelen hoe agressief de Federal Reserve gaat optreden. “Bitcoin blijft waarschijnlijk afhankelijk van de Federal Reserve totdat de volledige financiële markt een bodem heeft gevonden”, aldus Moya.

Op de lange termijn verwacht de analist veel hogere koersen voor Bitcoin, maar niemand lijkt er op dit moment van overtuigd dat de bodem is gevonden. Sinds de start van het jaar zijn Bitcoin en Ethereum 55,8 en 69,7 procent van hun waarde verloren. Ten opzichte van de all-time high noteert Bitcoin inmiddels een min van meer dan 70 procent.

The #Bitcoin drawdown from ATH has reached 73.3%, compared to previous bear market lows of between 75% and 84%.

The duration in this bear is:
– 435-days from the Apr-2021 ATH
– 227-days from the Nov-2021 ATH

This firmly places the current bear within historical bear norms. pic.twitter.com/YQPvAEmklU

— glassnode (@glassnode) June 23, 2022

On-chain analysebedrijf Glassnode weet te melden dat we vanaf de all-time high van november 2021 al 227 dagen in een bearmarkt zitten. Als je de bearmarkt vanaf het lokale hoogtepunt van april 2021 meet, dan zitten we al 435 dagen in een mindere markt. “Dit plaatst de huidige bearmarkt binnen de normen van historische bearmarkten.

“Koersval in de komende 24 tot 48 uur”

Twitter-analist Justin Bennett ziet het allemaal niet zo zonnig in voor Bitcoin op dit moment. “We krijgen de komende 24 tot 48 uur een kersverse koersval op ons dak of we krijgen een nep-uitbraak in de komende dagen”, aldus Justin Bennett. Een nep-uitbraak betekent dat de koers tijdelijk door een weerstand heen breekt om vervolgens nog harder terug te vallen.

We either get an immediate breakdown in the next 24-48 hours or a fakeout above resistance in the next few days, IMO.

Either way, I don’t think we escape this without another leg lower to the $16k-$17k area. $BTC #Bitcoin

— Justin Bennett (@JustinBennettFX) June 23, 2022

Verder geeft Bennett aan te denken dat een nieuwe terugval naar de 16.000 tot 17.000 dollar bijna onvermijdelijk is. Nederlander Michaël van de Poppe is optimistischer over Bitcoin. Van de Poppe geeft aan dat Bitcoin klaar is voor een nieuwe opwaartse beweging richting de 23.000 dollar. “De meeste mensen die roepen dat we nog lager gaan baseren dat op iets wat ze op het internet hebben gelezen”, aldus de optimistische analist.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters