Bitcoin geeft signaal wat in verleden stijging van 46% opleverde

Het blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock zegt dat de volatiliteit van Bitcoin op dit moment op een significant laag niveau ligt. Volgens IntoTheBlock zien we deze mate van volatiliteit normaal gesproken alleen als Bitcoin voor een gigantische stijging van de koers staat. Gemiddeld genomen stijgt de Bitcoin koers zelfs met 46 procent nadat de volatiliteit op dit niveau terechtkomt.

$BTC volatility reaches historically significant lows.
📉60-day annualized volatility has fallen below 40% for the 8th time in the past 5 years
💰On average $BTC vol remains below this level for 5 weeks and results in a 46% price gain
⚠️However, 3 crashes of 50% have followed… pic.twitter.com/TW8NozgIqE

— IntoTheBlock (@intotheblock) May 18, 2023

Niet alleen maar positief

Gemiddeld genomen komt er een stijging van 46 procent uit voor Bitcoin. Het is echter ook drie keer voorgekomen dat er na het bereiken van dit niveau van volatiliteit een crash van 50 procent volgde voor Bitcoin. Wat dat betreft is het dus allesbehalve een zekerheid dat we door dit signaal op korte termijn aan een bullish koersexplosie beginnen.

Het lijkt vooral een signaal te zijn dat er weer volatiliteit aankomt. We moeten de lage volatiliteit dus vooral zien als een soort stilte voor de storm. Wat ons betreft mag die storm snel komen, want Bitcoin is altijd leuker als er sprake is van heftige koersactie.

Als Bitcoin de gemiddelde koerswinst van 46 procent weet te scoren dankzij de lage volatiliteit, dan kan de koers weleens opspringen tot ongeveer 40.000 dollar. Maar het kan ook compleet de verkeerde kant opvallen en dat zou betekenen dat we mogelijk weer de bodem van de bearmarkt aanvallen. Hoe dan ook spannende tijden dus.

Ook de ogen op Litecoin

Behalve Bitcoin is men bij IntoTheBlock ook bezig met Litecoin op dit moment. Dat komt omdat het kleine broertje van Bitcoin dit jaar al aan de beurt is voor zijn halving. Die staat namelijk voor augustus 2023 op het programma. Al moeten we daar wel bij zeggen dat de halving voor Litecoin in het verleden niet zo succesvol was als die van Bitcoin. Er hangen hier dus iets minder hoge verwachtingen aan.

Het kan echter zo zijn dat de halving van Bitcoin het narratief van de halving van Litecoin ook versterkt. Dat zou voor investeerders in dat project natuurlijk een mooie bijkomstigheid zijn. Op dit moment is het nog ongeveer 75 dagen wachten op de volgende havling van Litecoin.

With the reward halving for Litecoin approaching, $LTC saw a substantial increase in social chatter. Despite the recent uncertainty in the market, the talk about Litecoin has remained high. What do you think is next for Litecoin? pic.twitter.com/opXjE2NxaR

— IntoTheBlock (@intotheblock) May 16, 2023

“Met de halving voor Litecoin in aantocht, nemen de gesprekken over de munt op de socials toe. Ondanks de recente onzekerheid in de markt, praat men veel over Litecoin. Wat denk jij dat er nog in het vat zit voor deze munt?”, zo laat IntoTheBlock weten via Twitter.

Koop Litecoin

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin geeft signaal wat in verleden stijging van 46% opleverde verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters