Bitcoin handelsvolume droogt volledig op, laagste niveau in 4 jaar

Het handelsvolume op het Bitcoin (BTC) netwerk bereikt op het moment extreem lage waarden. We zien zelfs een dieptepunt die we al 4 jaar niet hebben gezien. 

BTC koersdaling dreigt

Analisten zien het dieptepunt als een teken dat particuliere beleggers de markt verlaten. Over het algemeen is deze beleggersgroep vaak verantwoordelijk voor het opvoeren van prijzen in een bull markt. Historisch gezien kan een periode van laag volume voorafgaand aan een grote prijsbeweging, omdat een plotselinge stijging in vraag of aanbod een significante impact kan hebben op de prijs. Gezien het huidige negatieve marktsentiment is het de vrees dat de BTC koers gaat dalen. 

Zowel de Spot en derivaten handelsvolume dalen flink. De spotmarkt is de directe aankoop van bitcoin; kopers bieden bijvoorbeeld euro’s of dollars aan, of een andere cryptocurrency zoals Ethereum (ETH), om direct BTC te ontvangen. Derivaten bevatten een breed scala aan producten en zijn over het algemeen contracten die gerelateerd zijn aan een onderliggend product, in dit geval bitcoin. De ontwikkelingen zijn een duidelijk teken van een afname in speculatieve activiteiten.

Handelsvolume BTC daalt met 94% 

Data van CryptoQuant, een blockchain analytics platform, geeft weer hoe het handelsvolume op alle exchanges tot zijn dieptepunt is gekomen. In onderstaande figuur is te zien dat afgelopen weekend het handelsvolume net onder de 130.000 BTC per dag zit.

Ter vergelijking, in maart lag dit volume nog ongeveer rond de 3,5 miljoen BTC per dag. Een daling van ruim 96% in enkele maanden tijd. Op 12 augustus werd een nieuw dieptepunt geregistreerd, toen werden er slechts 112.000 BTC verhandeld op een dag, net zoveel als ruim 4 jaar terug in november 2018. 

Conclusie

Het handelsvolume van Bitcoin heeft een vierjarig dieptepunt bereikt, wat analisten zorgen baart over een mogelijke koersdaling. Zowel spot- als derivatenhandel tonen een scherpe daling, wat wijst op verminderde speculatieve activiteit. Deze ontwikkelingen kunnen een voorbode zijn van significante prijsschommelingen, vooral in een markt met een negatief sentiment.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin handelsvolume droogt volledig op, laagste niveau in 4 jaar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters