Bitcoin Handelsvolume Duikt naar Dieptepunt – Enorme Prijsverandering in Aantocht?

De crypto markt lijkt een beetje in een sleur te zitten. Ook Bitcoin (BTC) kleurt lichtelijk in het rood en zag op het moment van schrijven een daling van 0,6%, waarmee de prijs op $29.200 staat. Misschien wel nog opvallender is het dalende handelsvolume. Wat betekent dit? In dit artikel leggen we het uit.

Daling spot volume suggereert volatiliteit

De afgelopen week was er weinig beweging op de cryptomarkt, maar volgens de BTC 7-dagen spotvolume statistiek zou hier binnenkort verandering in kunnen komen. Deze statistiek toont het gemiddelde handelsvolume van Bitcoin op de zogenaamde ‘spotmarkt’ over de afgelopen zeven dagen. De ‘spotmarkt’ is de markt waarop financiële instrumenten zoals Bitcoin direct, of ‘on the spot’, verhandeld worden voor onmiddellijke levering.

Interessant is dat deze statistiek momenteel een jaarlijks dieptepunt bereikt heeft, zoals te zien is in de onderstaande grafiek. Dit lage spotvolume duidt op een afname van handelsactiviteit en liquiditeit, en kan een indicatie zijn dat er binnenkort volatiliteit op de markt kan ontstaan. Dit is gebaseerd op historische trends, waarbij periodes van lage volumes vaak worden gevolgd door aanzienlijke prijsschommelingen. Het is echter nog onzeker of deze prijsveranderingen een stijging of daling van de BTC-koers zullen inhouden.

BTC 7 daagse spot volume (TradingView)

Waarschuwing voor de $29.500 zone

Material Indicators, een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van prijsvoorspellingen voor cryptocurrency op basis van wetenschappelijke methoden, waarschuwt beleggers voor de kritieke zone van $29.500. Volgens het bedrijf wordt deze prijs steeds vaker gezien als het triggerpunt voor verkooporders.

Bij het maken van hun voorspellingen, maakt Material Indicators vooral gebruik van de 50-daagse voortschrijdend gemiddelde (50 MDA) en 100-daagse voortschrijdend gemiddelde (100 MDA) – twee veelgebruikte indicatoren in technische analyse. Deze voortschrijdende gemiddelden helpen bij het identificeren van trends en patronen in prijsgegevens door het verminderen van marktgeluiden. Een voortschrijdend gemiddelde berekent het gemiddelde van de prijs over een bepaalde periode, en is een veelgebruikt instrument om de algemene trend van een markt te bepalen.

Material Indicators wijst erop dat, voordat een bullmarkt kan starten, het 50 MDA gedurende meerdere maanden boven het 100 MDA moet liggen. Dit is op dit moment nog niet het geval, wat suggereert dat de markt mogelijk nog niet klaar is voor een opwaartse trend.

Conclusie

Samenvattend, de huidige status van de Bitcoin-markt toont een periode van verminderde activiteit en liquiditeit, volgens de 7-daagse spotvolume statistiek. Deze stilte kan echter de voorbode zijn van een aanzienlijke prijsbeweging, hoewel de richting van deze beweging nog onduidelijk is. Het bedrijf Material Indicators waarschuwt dat het $29.500 niveau een belangrijk verkooptriggerpunt kan zijn en merkt op dat de 50-daagse en 100-daagse voortschrijdende gemiddelden nog geen aanwijzingen geven voor het begin van een bullmarkt. Beleggers moeten alert blijven en de ontwikkelingen nauwgezet volgen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Let op actie loopt tot en met 31 juli.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin Handelsvolume Duikt naar Dieptepunt – Enorme Prijsverandering in Aantocht? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters