Bitcoin handelsvolume op Binance schiet naar recordhoogte, maar blijkt grotendeels nep

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) is momenteel druk bezig om de grote mate van “wash trading” op zijn Binance onder controle te krijgen. Het handelsvolume schoot omhoog na het besluit van Binance om geen transactiekosten meer te rekenen voor de handel in Bitcoin (BTC). We spreken van wash trading als handelaren aan zichzelf verkopen of op een andere manier fictief handelen.

Ongewoon hoog handelsvolume Bitcoin

Een community-manager bij de Mandala Exchange wees vrijdag op de extreme handelsvolumes die Binance plotseling op Bitcoin noteerde. Het vreemde was dat de Bitcoin koers er niet op reageerde. Dit suggereert dat er in ieder geval een balans is tussen het aantal kopers en verkopers, waardoor de prijs relatief stabiel blijft.

Think this is due to zero fees and people trying to gain VIP tiers. We will exclude Btc trading from VIP calculations. Remove all incentives to wash trade. Announcement with details coming shortly. https://t.co/5wm4uPAudX

— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) July 8, 2022

“Ik denk dat het komt omdat we geen transactiekosten meer rekenen voor Bitcoin en mensen nieuwe VIP-niveaus proberen vrij te spelen”, aldus Zhao. Waar hij aan toevoegt dat Binance de handel in Bitcoin zal uitsluiten van de VIP-berekeningen en alle incentives om te wash traden uit het platform gaat halen.

Binance heeft in totaal negen VIP-niveaus en bij iedere stijging betalen gebruikers minder transactiekosten. Hoe meer kapitaal een gebruiker in 30 dagen tijd op de spotmarkt heeft verhandeld, hoe hoger zijn of haar VIP-niveau. Enkele uren na de volume-explosie op het handelsplatform kondigde Binance aan dat de Bitcoin-handelsparen niet meer meetellen voor de VIP-niveaus.

Power move van Binance

Binance vierde zijn vijfde verjaardag met de mededeling dat er vanaf heden geen handelskosten meer worden geheven over Bitcoin-transacties. In vergelijking met andere crypto-bedrijven als BlockFi en Celsius of beurzen als Coinbase en Gemini, lijkt Binance daarmee in een extreem goede positie te zitten. Terwijl de rest personeel moet ontslaan en met liquiditeitsproblemen kampt, komt Binance doodleuk met het nieuws dat ze de handelskosten op Bitcoin naar nul brengen.

Dat is een absolute power move op een moment dat de concurrentie weinig tot geen ruimte heeft om te reageren. Ook over de concurrentie bij FTX en hun strategie om kapitaal uit te lenen aan geplaagde cryptobedrijven is Changpeng Zhao duidelijk. “Ik zou nooit voor zo’n type deal kiezen”, aldus Zhao.

Het bericht Bitcoin handelsvolume op Binance schiet naar recordhoogte, maar blijkt grotendeels nep verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters