Bitcoin-handelsvolume stijgt naar hoogste niveau sinds december 2021

Uit gegevens blijkt dat het Bitcoin-handelsvolume op maandag, de dag van de crash, naar de hoogste niveau steeg sinds december 2021.

Het Bitcoin handelsvolume schiet omhoog

Volgens het nieuwste wekelijkse rapport van Arcane Research steeg het dagelijkse handelsvolume op de Bitcoin spotmarkt op maandag tot ongeveer $15,7 miljard.

Het “dagelijkse handelsvolume” is een indicator die de totale hoeveelheid Bitcoin meet die op een bepaalde dag op het netwerk wordt verhandeld. Wanneer de waarde van deze statistiek toeneemt, betekent dit dat het aantal munten dat van hand wisselt op stijgt. Een dergelijke trend laat zien dat de activiteit op het BTC-netwerk toeneemt naarmate beleggers meer geïnteresseerd raken in het verhandelen van de munt.

Aan de andere kant betekent een dalend handelsvolume dat het Bitcoin-netwerk inactiever wordt. Dit kan zijn vanwege een algemeen gebrek aan interesse rond de crypto, of gewoon omdat beleggers wachten op specifieke prijsniveaus voordat ze hun zet doen. De enorme stijging in handelsvolume betekent dus duidelijk dat de Bitcoin op maandag een belangrijk prijsniveau had bereikt.

Hieronder zie je een grafiek die de trend in het Bitcoin-handelsvolume van het afgelopen jaar laat zien:

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, is het 7-daagse gemiddelde dagelijkse handelsvolume de afgelopen dagen gestegen.

Toen de prijs van de Bitcoin op maandag instortte, bedroeg de waarde dagelijkse handelsvolume zelfs $15,7 miljard. Deze waarde is de hoogste die de statistiek sinds december vorig jaar heeft gezien. Dit terwijl het handelsvolume in het grootste deel van 2022 juist vrij laag lag.

Dat het volume omhoogschoot is volgens de onderzoekers logisch. De chaos op de cryptomarkt zette veel beleggers er namelijk eindelijk toe aan om stappen te zetten en niet verder af te wachten. De stroom van verkooporders door deze Bitcoin-houders leidt tot een verdere crash van de prijs en tot een stijging van het handelsvolume.

Bitcoin prijs behoudt cruciale $20.000 niveau

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de 21 duizend dollar. Dat is een daling van 30% in de afgelopen zeven dagen tijd. De afgelopen maand is de crypto 31% in waarde gedaald.

Bitcoin behoudt cruciale $20K niveau – Bron: Tradingview

De Bitcoin koers kleurt deze week dus donkerrood, maar toch is er een zilver lijntje. Bitcoin heeft namelijk het cruciale prijsniveau van $20.000 weten te behouden. Aangezien vooralsnog een sterke ondersteuning ligt, zou dit kunnen betekenen dat veel beleggers het een perfect punt vinden om in te stappen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin-handelsvolume stijgt naar hoogste niveau sinds december 2021 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters