Bitcoin Hash Ribbon schetst bullish scenario voor de korte termijn

Bitcoin heeft op vrijdag een paar zware tikken te verwerken gekregen. Waar we eerder deze week nog de 25.000 dollar aantikte, vielen we op vrijdag terug tot een koers van 20.500 dollar. Inmiddels heeft Bitcoin weer een klein herstel achter de rug, maar echt sterk ziet het er op dit moment niet uit. Dat maakt dat het positieve sentiment na een korte opleving weer compleet is verdwenen.

Hash Ribbons zijn bullish

Ondanks het verdwijnen van het positieve sentiment, zijn er enkele indicatoren die aangeven dat Bitcoin momenteel op of rond de bodem zit. Onder die indicatoren bevinden zich de Bitcoin Hash Ribbons, een indicator die de hashrate van Bitcoin gebruikt als basis voor de koers. De Hash Ribbons geven ons een indicatie van de gezondheid van de mining-industrie. Als de Hash Ribbons zich op negatief terrein bevinden, dan betekent dit dat de miners onder druk staan en andersom.

Op 20 augustus geven de Hash Ribbons voor het eerst sinds augustus 2021 aan dat de capitulatie van miners voorbij is. In principe levert dat vrijwel altijd een positieve koersreactie van Bitcoin op. Dat is enorm bullish, maar ondanks dat is Bitcoin er nog niet in geslaagd om dat ook in de koers terug te laten komen. Met name de technische analyse en de macro-economische omstandigheden zien er op dit moment dusdanig zwak uit, dat het maar de vraag is of de Hash Ribbons het in zich hebben om de koers op te stuwen.

Bitcoin breekt uit stijgende driehoek

De correctie van deze week heeft een problematische situatie op de dag-grafiek van Bitcoin veroorzaakt. Met de dalingen is de Bitcoin koers aan de onderkant door een stijgende driehoek gebroken. Nu zegt een koersgrafiek in principe niet zoveel over de fundamentele gezondheid van Bitcoin, maar veel handelaren baseren hun strategie er wel op. Technische analyse is dan ook het beste te begrijpen als het volgen van de psychologie van de massa. Iedereen weet dat mensen verkopen als een financiële asset onder dit soort lijnen duikt en daarom gebeurt het ook.

In het ergste scenario valt Bitcoin als gevolg van de negatieve uitbraak naar een koers van 17.600 dollar. Het voorlopige dieptepunt van de huidige bearmarkt dat we in juni van dit jaar bereikten. Mocht deze technische analyse uitkomen, dan verliest Bitcoin vanaf dit punt waarschijnlijk nog een procent of 25 in september. 

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin Hash Ribbon schetst bullish scenario voor de korte termijn verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters