Bitcoin heeft nu meer dan 10 miljoen Ordinals inscripties

Het is je vast niet ontgaan dat op 21 januari 2023 het populaire Bitcoin Ordinals lanceerde. Met de lancering van dit protocol werd het mogelijk om non-fungible tokens (NFTs) en normale tokens op de blockchain van Bitcoin te lanceren.

Dat doen mensen in grote getalen, want inmiddels staan er ruim 10 miljoen inscripties op de blockchain van Bitcoin.

Gigantische groei

Volgens de data van Dune Analytics zijn er op het moment van schrijven precies 10.018.046 inscripties op de Bitcoin blockchain gemaakt. In totaal leverde dat de miners meer dan 44 miljoen dollar aan extra transactiekosten op.

Vooral voor de miners lijkt Bitcoin Ordinals dan ook een protocol wat een gigantische positieve bijdrage aan Bitcoin levert. Uiteindelijk is dit ook goed voor de rest van het netwerk, omdat miners geld nodig hebben om het netwerk te beveiligen.

Zeker als na de volgende halving de bloksubsidie van de miners weer daalt, dan worden ze in groeiende mate afhankelijk van de transactiekosten. Bitcoin Ordinals zorgt ervoor dat die relatief hoog blijven.

Deze grafiek toont hoe explosief de groei van het aantal inscripties op de Bitcoin blockchain is. Het is nu vooral afwachten of het om een hype gaat of dat we te maken hebben met een trend voor de lange termijn.

Van foto naar tekst

Waar het in eerste instantie vooral populair was om op foto’s gebaseerde inscripties te maken, zijn het nu vooral de tekst-gebaseerde inscripties die populair zijn op de blockchain van Bitcoin. Dit komt waarschijnlijk door de introductie van de BRC-20 tokenstandaard.

BRC-20 is eigenlijk een kopie van de ERC-20 tokenstandaard en maakt het mogelijk om met Bitcoin Ordinals tokens te creëren voor de Bitcoin blockchain.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om memecoins en andere projecten op Bitcoin te lanceren. Dat is natuurlijk interessant, omdat Bitcoin verreweg de grootste blockchain van de markt is.

Als het als token mogelijk is om op Bitcoin te lanceren, dan is dat meteen interessant. Nu is het vooral de vraag of Bitcoin het in zich heeft om Ethereum op dit vlak te passeren.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin heeft nu meer dan 10 miljoen Ordinals inscripties verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters