Bitcoin in de problemen, dit is hoe laag we kunnen zakken

Crypto-strateeg Benjamin Cowen verwacht dat Bitcoin nog verder kan corrigeren, nadat we eerder deze week al een pijnlijke duikvlucht doormaakten. Enigszins hoopvol is dat Bitcoin dit patroon blijkbaar iedere vier jaar doormaakt. Volgens de analist zijn de dalingen allemaal het gevolg van problemen voor de traditionele markten.

Traditionele problemen voor traditionele markten

De Amerikaanse S&P 500 aandelenindex is vanaf begin augustus met 5 procent gedaald. Grappig genoeg is dat een patroon wat we ongeveer iedere vier jaar zien. In het jaar voor de verkiezingen in de Verenigde Staten doet de S&P 500 het over het algemeen slecht in augustus en september.

“Als je naar 2023 kijkt, dan zie je dat de S&P inderdaad de correctie krijgt waar we over spraken”, aldus Cowen. Bitcoin viel in diezelfde periode met 39, 61 en 83 procent in het verleden.

In 2019 viel Bitcoin met 61 procent naar beneden, uiteindelijk ook door de COVID-19 pandemie, vervolgens in 2015 met 39 procent en in 2011 met ongeveer 83 procent voordat Bitcoin eindelijk een bodem wist te vinden.

Als de geschiedenis in dit geval rijmt kunnen we voor Bitcoin waarschijnlijk ook verdere dalingen verwachten.

Hoe diep kan Bitcoin zakken?

Als het gaat om een daling van 40 procent, zoals we die in 2015 zagen, dan zou dat Bitcoin op een koers van 17.500 dollar brengen. Dat zou het dieptepunt zijn en overeenkomen met de beweging van 2015.

Een daling van 61 procent, zoals we die in 2019 ervaarden, zou de Bitcoin koers op 11.400 dollar brengen. Als we 80 procent dalen, zoals in 2011, dan kunnen we nog veel verder zakken.

Dat lijkt echter onwaarschijnlijk, maar het blijft Bitcoin en Bitcoin is nu eenmaal een onvoorspelbaar beestje. Wat dat betreft is het belangrijk om je overal op voor te bereiden. Alles is mogelijk in dit bijzondere gedeelte van de financiële wereld.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin in de problemen, dit is hoe laag we kunnen zakken verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters