Bitcoin in gevecht met 200-weeks voortschrijdend gemiddelde na verkoop Tesla

Bitcoin is bezig met de eerste test van het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde als steunpunt in de grafiek. Lange tijd bivakkeerde de Bitcoin koers namelijk onder deze belangrijke lijn, maar na de opleving van de afgelopen dagen handelen we er weer boven. De beslissing van Tesla om 75 procent van hun bitcoin-reserves te verkopen vormt de eerste grote uitdaging voor de bulls.

Bulls proberen belangrijke trendlijn tot support om te toveren

De Bitcoin koers bereikte deze week een lokaal hoogtepunt van 24.280 dollar op Bitstamp. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin echter op 22.700 dollar. Daarmee noteren we voor de afgelopen 24 uur een min van 2,13 procent die we op geen enkele manier los kunnen trekken van de Tesla-verkoop. Met de huidige koers zitten we vrijwel exact op de lijn van het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde.

Interesting times here for $btc, flipped resistance and the 200 wma (blue line)

Currently testing it as support which needs to hold for further upside.#crypto #btc https://t.co/SpLJELjq3L pic.twitter.com/cRKoQjaOC6

— 𝐂𝐫𝐲𝐩𝐭𝐨 𝐖𝐞𝐚𝐥𝐭𝐡 (@AskCryptoWealth) July 21, 2022

Volgens de analyse van Crypto Wealth zijn we op een belangrijk punt aangekomen voor Bitcoin. Als het lukt om het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde als steunlijn te behouden voor de bulls, dan zit er mogelijk meer opwaartse koersactie in het vat. Lukt dat niet, dan moeten we helaas weer naar beneden kijken.

Op de weg omhoog ziet Crypto Wealth tot aan de 30.000 dollar in ieder geval weinig tot geen weerstand voor Bitcoin. On-chain analist Material Indicators kijkt momenteel met gemengde gevoelens naar de grafiek. Hoewel hij op de dagelijkse grafiek zwakte ziet voor Bitcoin, blijft de maandgrafiek juist positiviteit uitstralen.

Verkoop Tesla in juni al op de radar

Interessant is dat on-chain analyst Ki Young Ju van CryptoQuant al in juni ‘wist’ van de verkoop van Tesla. Destijds publiceerde Young Ju namelijk een tweet waarin hij liet zien dat de marktmakers van Coinbase bezig waren om 63.638 Bitcoin op de markt te brengen. Uiteindelijk zijn deze Bitcoin vooral bij Binance en Bitfinex verkocht. “Ze voeren iemands orders uit”, aldus Ki Young Ju over de enorme verkopen.

Volgens de gegevens van on-chain analysebedrijf Glassnode moest het nieuws van de enorme verkoop echter nog in de data verwerkt worden. Zij konden op basis van de bovenstaande grafiek in ieder geval niet concluderen dat Tesla of een andere grote partij had besloten om te verkopen. Er zijn wel wat vreemde schommelingen te zien, maar die zijn niet significant genoeg om tot dergelijke conclusies te komen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin in gevecht met 200-weeks voortschrijdend gemiddelde na verkoop Tesla verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters