Bitcoin investeerders hopen dat de bodem bereikt is, maar indicatoren wijzen op één laatste daling

De Bitcoin koers bivakkeerde even boven de 31.000 dollar, maar is inmiddels weer onder de psychologische grens van 30.000 dollar gedoken.

Bitcoin investeerders hopen massaal dat de ellende inmiddels op zijn einde komt en we de bodem hebben bereikt. On-chain indicatoren van Glassnode waarschuwen echter voor een laatste verkoopgolf.

De markt is op zoek naar een bodem

We kunnen inmiddels niet meer ontkennen dat Bitcoin zich in een bearmarkt begeeft. Lange tijd hoopten Bitcoin investeerders nog dat de bull markt ieder moment een vervolg zou krijgen. In 2021 wemelde het immers van de voorspellingen van een Bitcoin koers van 100.000 dollar of meer. Uiteindelijk bleek de all-time high van 69.000 dollar in november 2021 het hoogst haalbare voor Bitcoin.

Momenteel zijn we al een tijdje op zoek naar de bodem en de Mayer Multiple kan daarin weleens een goed hulpmiddel zijn. Dit is een koersindicator die de verhouding tussen de koers en het 200-daagse bewegende gemiddelde weergeeft. Momenteel geeft de Mayer Multiple een score van tussen de 0,6 en 0,8 af. Een score die normaal gesproken betekent dat Bitcoin in de buurt van een bodem is.

Een Bitcoin koers tussen de 25.200 dollar en 33.700 dollar markeert de zogenaamde B-fase van de bearmarkt en kan het signaal van een bodem zijn. Ook na de COVID-19 crash van maart 2020 gaf de Mayer Multiple deze score af. Er zijn echter indicatoren die een lagere Bitcoin koers aangeven voor de bodem.

Zal de Bitcoin koers verder dalen?

Het Bitcoin Realized Price Model geeft ook inzicht in de mogelijke locatie van de bodem in de koersgrafiek. Volgens deze indicator is de Realized Price van Bitcoin op 5 juni 23.601 dollar. Dat is de koers waarvoor iedere Bitcoin gemiddeld van eigenaar is verwisseld.

Als we de Mayer Multiple en de Realized Price met elkaar combineren, dan komen we dus op een bodem van rond de 23.600 tot 25.200 dollar. Dat zou betekenen dat we bij een laatste capitulatie nog een stuk verder kunnen zakken. Met de koers van 23.600 dollar komt immers ook het hoogtepunt van de bull run van 2017 in zicht.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin investeerders hopen dat de bodem bereikt is, maar indicatoren wijzen op één laatste daling verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters