Bitcoin is een tikkende tijdbom die klaar is voor een historische rally

Credible Crypto, een analist die honderdduizenden volgers verzamelde, noemt Bitcoin een “tikkende tijdbom” die klaar is om een historische rally te veroorzaken. Volgens de analist is de Bitcoin koers klaar om te stijgen, omdat een zeldzame indicator op groen is gesprongen.

Historic compression leads to historic expansion…imagine looking at this chart and thinking “yea, 10k incoming”.

A ticking time-bomb till bear extinction. $BTC https://t.co/xyAwqyC0X4

— CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) August 11, 2023

Welke indicator zal Bitcoin doen stijgen?

Het gaat om de volatiliteit, die volgens Credidble Crypto extreem laag is momenteel. Hij spreekt van een zogenaamde “compressie-fase” waarin de koers in elkaar wordt gedrukt, om vervolgens als een springveer omhoog te schieten; wat dan natuurlijk die historische bullmarkt moet veroorzaken.

#Bitcoin approaching historic 3W compression levels above 20 MA. Tick tock. pic.twitter.com/ua1K749Qa2

— TechDev (@TechDev_52) August 11, 2023

Om zijn standpunten te onderbouwen deelt Credible Crypto een grafiek van zijn collega-analist TechDev, die toont dat de drieweekse volatiliteit van Bitcoin naar een niveau is afgedaald dat sinds 2012 het begin van iedere bullmarkt signaleerde.

“Historische compressie leidt tot historische expansie… stel je voor dat je naar deze grafiek kijkt en denkt ‘Jaa, we gaan naar 10.000 dollar zakken.’ Bitcoin is een tikkende tijdbom die de bears gaat uitroeien”, aldus Credible Crypto.

Vertrouwen in Bitcoin

Waar veel bulls op dit moment het vertrouwen in Bitcoin verliezen vanwege de saaie prijsactie, zegt Credible Crypto dat we momenteel simpelweg consolideren.

“Ik zie veel vergelijkbare teksten voorbijkomen ‘Als we zo bullish zijn, waarom gaan we dan niet omhoog?’ […] Maar als de koers zijwaarts beweegt, betekent het dat zowel de bears als de bulls niet in controle zijn”, aldus Credible Crypto.

Dat betekent dus dat we in een neutrale markt zitten en de bulls en bears in evenwicht zijn op dit moment. “Negen van de tien keer gaat de trend na een consolidatie door zoals het zich daarvoor ontwikkelde”, zo is de analist hoopvol.

Voor de consolidatie zat Bitcoin in een sterke opwaartse trend. Wat dat betreft lijkt er hoop te zijn voor de grootste digitale munt van de markt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin is een tikkende tijdbom die klaar is voor een historische rally verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters