Bitcoin kan crashen tot $15 duizend door torenhoge inflatie in Amerika

De Amerikaanse inflatiegegevens zijn vandaag bekendgemaakt. Deze zijn uitzonderlijk hoog en zullen naar verwachting veel invloed uitoefenen op de Bitcoin prijs.

Hoe zal de Bitcoin koers reageren op de inflatiegegevens?

De Bitcoin koers lag al een tijdje rond de $30.000, maar is vandaag, exact toen de inflatie gegevens bekend werden gemaakt, tot $29.000 gedaald. De meeste verliezen die BTC leed in 2022 werden veroorzaakt door de angst voor stijgende inflatie en de hoge cijfers van vandaag helpen dan ook absoluut niet mee. De hoge inflatie zal namelijk gaan leiden tot een renteverhogingen.

In april was er een inflatie van 8,3% en terwijl veel analisten hadden verwacht dat dit in mei wat gedaald zou zijn is het tegenovergestelde waar. In mei is de inflatie in Amerika namelijk gestegen naar 8,6%.

Volgens verschillende analisten zou de opnieuw stijgende inflatie in Amerika opnieuw kunnen gaan zorgen voor een uitverkoop van risicovolle activa zoals de Bitcoin. Een koersval tot richting de $26.000 is dan ook niet uit de boeken.

Hoe ver kan de Bitcoin prijs zakken?

De stijgende inflatie is een slecht teken voor de Bitcoin, maar hoe ver zou de Bitcoin prijs kunnen dalen? Crypto-analist MarkYusko schetste een worst case scenario. Hij stelde dat de de kans aanwezig is dat de BTC prijs zal dalen tot 15.000 dollar. Dat zou een daling van bijna 50% betekenen ten opzichte van het huidige niveau.

Hoe langer #Bitcoin in deze descending triangle blijft hangen die rond de $30k stuitert, hoe groter het risico op een laatste daling tot $15k.

Aldus @MarkYusko

Een dergelijke crash zou BTC met bijna 80% doen dalen ten opzichte van de high van $68.000 in november. Uit een poll, die door Yusko werd gehouden, blijkt dat een meerderheid van de 1000 respondenten inderdaad een crash verwacht tot $15.000.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin kan crashen tot $15 duizend door torenhoge inflatie in Amerika verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters