Bitcoin kan naar $35K stijgen maar analisten verwachten geen v-vormig herstel

De sluiting van de dag boven de 30.000 dollar, waar we op het moment van schrijven weer onder hangen, kan een teken zijn dat Bitcoin klaar is om te consolideren. Dat wil zeggen dat de koers de bodem reeds bereikt heeft en vanaf hier verder kan bouwen. Wat we de komende dagen van Bitcoin kunnen verwachten weet niemand zeker. Maar we hebben een aantal analisten gevonden die er wat over te zeggen hebben.

Er hangt een short squeeze in de lucht

De derivatenmarkt is altijd een interessante plek om te kijken hoe de professionele handelaren op dit moment in de markt staan. Zoals we kunnen zien in de onderstaande grafiek van Coinalyze zijn er tijdens de recente koersval van Bitcoin een hoop shorts geopend. De verhouding tussen long- en shortposities is flink toegenomen in het voordeel van de shorts.

pic.twitter.com/j4Eand69n8

— Coinalyze (@coinalyzetool) May 13, 2022

Dat betekent dat relatief veel professionele handelaren op dit moment short zitten. Short gaan betekent dat je een Bitcoin leent om die vervolgens meteen te verkopen. Daarmee gok je op een lagere koers, omdat je die Bitcoin in de toekomst moet terugbetalen om de lening terug te betalen. Het risico voor mensen die short gaan is dat de koers stijgt.

Als de koers te veel stijgt, dan kan het handelsplatform je namelijk opbellen en zeggen dat je te weinig fondsen hebt om je shortpositie te dekken. In dat geval moet je meer geld naar het platform sturen of jezelf laten liquideren. Als veel shortposities op hetzelfde moment geliquideerd worden, dan betekent dat een enorme koopgolf voor Bitcoin, waardoor andere shortposities ook in gevaar kunnen komen. Dat noemen we een short squeeze.

‘V-vormig herstel is onwaarschijnlijk’

We kunnen altijd bij Rekt Capital terecht voor de laatste inzichten over de markt. Ook nu publiceerde de populaire handelaar een grafiek waarbij de 28.600 dollar werd aangemerkt als een belangrijk steunpunt in de grafiek. Een weeksluiting onder de groene zone in de onderstaande grafiek zou volgens Rekt Capital bearish zijn.

#BTC has made some progress in recovering the Range Low (green), specifically ~$28600

For $BTC to develop some semblance of bullish momentum, it needs to keep ~$28600 as support for price to challenge ~$32000 (orange)

Weekly Close below green would be bearish#Crypto #Bitcoin https://t.co/l2scY3znxQ pic.twitter.com/MsqkwvIbkQ

— Rekt Capital (@rektcapital) May 12, 2022

Terwijl een groot deel van de markt hoopt op een v-vorming herstel is dat volgens Rekt Capital niet waarschijnlijk. “Veel handelaren verwachten een v-vormig herstel zoals tijdens de bearmarkt van maart 2020. Maar de macro-prijsgeschiedenis wijst er meer op dat de prijs binnen de in de grafiek aangegeven range blijft handelen”, aldus Rekt Capital.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin kan naar $35K stijgen maar analisten verwachten geen v-vormig herstel verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters