Bitcoin kan tot $13K crashen na de renteverhoging van vandaag

De Bitcoin prijs is ook vandaag weer gezakt. Dit in aanloop naar een langverwachte renteverhoging door de Federal Reserve later vandaag.

Een spannende dag voor Bitcoin

De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de wordt de $21.100. Dit terwijl de munt eerder deze middag de psychologische $20.000 grens heeft getest. ‘S Werelds grootste cryptomunt is sinds vorige week met 30% gedaald. Dit vanwege een enorm hoog inflatie cijfer in de Verenigde Staten.

Alle handelaren zitten vandaag op het puntje van de stoel om te kijken hoe de Bitcoin koers zal gaan reageren op de renteverhoging van de Federal Reserve die vandaag bekend wordt gemaakt. Als de renteverhoging hoger is dan verwacht zal de Bitcoin prijs flink verder crashen, als het lager is dan verwacht is de kans groot dat er een kleine opluchtingsrally zal ontstaan.

Volgens verschillende analisten ziet het er allemaal niet zo positief uit voor BTC. De bekende analist Peter Brandt vertelt dat de munt klaar is om te dalen naar een prijs van $13.000 als de neerwaartse trend doorzet.

Bitcoin investeerders zijn bang voor de Federal Reserve

De Bitcoin prijs zakte met meer dan 8% nadat de Federal Resreve de rente op 4 mei had verhoogd. Vlak daarna daalde de koers nog eens met 28% naar een prijsniveau van $28.000.

De vorige keer verhoogde de Fed de rente met 50 basispunten (bps). Nu, gezien de verhitte inflatiecijfers, verwachten de meeste analisten dat er een rente verhoging van 75 basispunten verhoogt zal gaan worden. Als dat klopt zou het de grootste renteverhoging van de Fed in de recente geschiedenis zijn.

De stap zou een einde maken aan twee jaar los monetair beleid dat de cryptomarkten naar recordhoogten had opgestuwd. Het geeft ook aan dat de centrale bank zich zorgen maakt over een mogelijke recessie in tijden van de stijgende inflatie. Een recessie brengt nog meer problemen met zich mee voor aan de detailhandel blootgestelde, risicovolle activa zoals BTC en crypto.

Hoe ver kan Bitcoin dalen?

De bekende analist Peter Brandt voorspelde onlangs dat de Bitcoin koers tot de $13.000 kan dalen, omdat de grafiek een dubbel toppatroon vertoont. Een negatief signaal van de Federal Reserve zal deze voorspelling waarschijnlijk verder versterken.

Als de Bitcoin prijs onder de psychologische $20.000 grens zakt, zal er een waterval van liquidaties plaatsvinden, waardoor er nog veel meer Bitcoins op de markt gedumpt worden en de prijs verder daalt. Voor nu hopen Bitcoin investeerders dat de rente verhoging van de Federal Reserve toch mee gaat vallen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin kan tot $13K crashen na de renteverhoging van vandaag verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters