Bitcoin klaar om trendlijn op 22.600 dollar aan te vallen

Bitcoin is in de nacht van 16 op 17 juli weer aan een stijging begonnen die de munt tot over de 21.000 dollar bracht. Daarmee gaat het Wall Street achterna dat de week met redelijke winsten wist af te sluiten. De grote vraag is of de Bitcoin bulls het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde kunnen herpakken.

Het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde

Bitcoin is in het weekend vooral blijven pingpongen tussen de 20.500 en 21.000 dollar. Op het moment van schrijven zijn we daar overheen geklommen. Na een kleine dip op woensdag volgend op de bekendmaking van de Amerikaanse recordinflatie van 9,1 procent, begon Bitcoin weer met positieve prijsactie. In de weekenden zijn de volumes relatief laag en zien we vaak verrassende bewegingen op- en neerwaarts.

#BTC is looking for another retest of the 200 WMA, currently ~$22.6k. #FireCharts pic.twitter.com/rRvbI8cPl2

— Material Indicators (@MI_Algos) July 15, 2022

Als we het orderboek van Binance erbij pakken, dan lijkt de meeste weerstand momenteel rond de 22.000 dollar te liggen. Volgens analist Material Indicators is er zelfs een goede kans dat Bitcoin het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde uitdaagt. Normaal gesproken is het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde een belangrijke steunlijn tijdens bearmarkten, maar afgelopen maand bleek die steun echter niet genoeg.

Volgens Rekt Capital is het zaak om niet meteen enthousiast te worden na een paar groene dagen. “Het is makkelijk om bullish over Bitcoin te worden op een groene dag en bearish tijdens een rode dag”, aldus Rekt Capital. De analist ziet dat Bitcoin nog altijd heen en weer pendelt tussen de 19.000 en 22.000 dollar. Bewegingen binnen dit bereik zijn volgens Rekt Capital niet substantieel genoeg om een verandering in het sentiment teweeg te brengen.

Ethereum maakt sprongen

In de schaduw van het grote Bitcoin is Ethereum flinke stappen aan het zetten. The Merge komt met rasse schreden dichterbij en dat doet de koers goed. Op het moment van schrijven handelt Ethereum op 1.345 dollar en markeerden de afgelopen 24 uur een plus van 10,29 procent. Nu we met 19 september een voorlopige lanceerdatum voor Ethereum 2.0 hebben lijkt het optimisme langzaam terug te keren.

De grote vraag is of The Merge een “buy the rumor, sell the news” evenement wordt. Wat we vaak zien in de cryptomarkt is dat een token enorm stijgt in aanloop naar een belangrijke gebeurtenis, om vervolgens enorm te zakken nadat het feit is voltrokken. Maar we hebben nog twee maanden tot The Merge, dus het is goed mogelijk dat Ethereum nog een paar mooie sprongen gaat maken.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin klaar om trendlijn op 22.600 dollar aan te vallen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters