‘Bitcoin klaar voor een correctie’

De pseudonieme handelaar DonAlt staat bekend als de analist die eind 2022 precies de bodem van de markt voorspelde en vervolgens de volledige rally van 2023 meepakte. Nu vertelt hij zijn volgers dat de risico’s op een correctie voor Bitcoin en de rest van de cryptomarkt “significant hoger” zijn dan een half jaar geleden. Zodra de memecoins beginnen te pompen is het volgens DonAlt tijd om dekking te zoeken.

I’d say the opposite
If you just look at this move technically:

>Nuke with 0 bounces from $69k to $16k
>Retrace some of that with the current move
>Not even back in the old range

Ignoring my feelings and bullish underlying bias this is nothing more than a bear market rally https://t.co/ej9eBTNpkB

— DonAlt (@CryptoDonAlt) May 8, 2023

Tijd om dekking te zoeken

DonAlt is op dit moment zodanig bearish, dat hij de opleving van ongeveer 100 procent vanaf de bodem van november 2022 een bearmarkt-rally noemt. We spreken van een bearmarkt rally als de koers van een financiële asset opleeft tijdens een neerwaartse trend, om daarna weer rustig door te gaan met zakken.

Wat dat betreft lijkt DonAlt dus aan te geven dat de ellende van 2022 nog niet voorbij is en dat de crypto-winter mogelijk een vervolg krijgt in 2023. “Dat gezegd hebbende ben ik nog steeds van mening dat de bodem inmiddels achter de rug is en dat alles in de buurt van de 20.000 dollar een fantastische koop is”, aldus de analist.

De hype die we momenteel zien rondom PEPE is volgens DonAlt een waarschuwingssignaal. Dat zijn stijgingen bij projecten die je niet ziet aan het begint van een bullmarkt of positieve trend, maar vooral aan het einde. Zodra de echte hebzucht weer toeslaat zien we memecoins vaak opleven.

Zijwaartse handel

Voor de komende periode verwacht DonAlt een hoop zijwaartse prijsactie voor Bitcoin, zolang de koers gevangen zit tussen de range van 20.000 tot 30.000 dollar. “Ik kan me de laatste keer dat de koers zo ‘flip-flopte’ niet meer herinneren. Het is heel eenvoudig. Alles boven de 30.000 dollar is goed. Alles onder de 30.000 dollar is chop en alles onder de 20.000 dollar is een koopje”, aldus de analist.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 27.588 dollar en is er de afgelopen 24 uur weinig tot niets gebeurd. Het lijkt erop dat de markt wacht op de Amerikaanse inflatiedata, die we vanmiddag om 14.30u gepresenteerd krijgen.

Ook de rest van de markt handelt redelijk zijwaarts op dit moment. Ethereum staat bijvoorbeeld op een schamele daling van 0,21 procent voor de afgelopen 24 uur. Is er sprake van stilte voor de storm of gaan we echt een periode van rust tegemoet? Vanmiddag weten we meer!

Koop Ethereum

Dit doe je op

Het bericht ‘Bitcoin klaar voor een correctie’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters