Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?

De Bitcoin koers is vandaag met 4 procent teruggevallen en handelt momenteel op een koers van ongeveer 42.100 dollar. Ondanks dat is de analist TechDev enorm bullish over Bitcoin en ziet hij een patroon dat vergelijkbaar is met de koersactie van Amazon in 2010 en 2011. Dat zou in theorie kunnen betekenen dat Bitcoin op het punt van een gigantische koersexplosie staat.

Here’s that time $AMZN retested its prior all-time-high with an expanded flat correction.

Just as $BTC did.

Then here’s a dissection of the structural similarities of both flats.

Green line is where $BTC has moved to since the chart.

A rapid move to new highs from
here would… pic.twitter.com/2DFJpss32X

— TechDev (@TechDev_52) December 8, 2023

Bitcoin is als Amazon?

Volgens TechDev laten de bovenstaande grafieken zien dat Bitcoin, net als Amazon destijds, een dubbele top vormde, om vervolgens naar een vorige all-time high te corrigeren; voordat een parabolische koersexplosie naar een nieuwe all-time high zou beginnen.

Ondanks dat bullish scenario zijn er volgens TechDev geen garanties en kan de Bitcoin koers de 32.000 dollar nog hertesten. “Maar als we vanaf hier alleen maar verder stijgen, dan zou mij dat ook niet verbazen”, aldus TechDev.

“Dit soort structurele analogieën werken, omdat het speculatieve gedrag van de massa niet verandert en dan maakt het niet uit om welke asset het gaat”, zo gaat de analist verder.

Dat zou dus betekenen dat we vanaf hier met minimale correcties onderweg naar een nieuwe all-time high doorschieten. Maar daarvoor moet de koers dus niet veel verder terugvallen.

Een parabolisch signaal voor Bitcoin

Overigens is de grafiek van Amazon niet de enige reden dat TechDev momenteel extreem bullish is over Bitcoin. Op de maandgrafiek heeft de analist ook een Vortex Indicator (VI) trend-omdraaiing gespot.

Als bewijs hiervoor deelt de analist de volgende grafiek, waarop we kunnen zien hoe succesvol deze indicator in het verleden was. Deze indicator heeft bijna perfect alle bullmarkten van Bitcoin weten te voorspellen.

“Een parabolisch signaal voor Bitcoin”, aldus TechDev.

Maar vandaag is die parabool nog niet echt aanwezig, want we staan op een daling van 4 procent en de markt heeft het even moeilijk met zichzelf.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters