Bitcoin klaar voor verdere stijging door positief nieuws van de Federal Reserve

Na een opmerkelijke stijging in oktober opende Bitcoin (BTC) de maand november met een waarde van ongeveer $34.000. De waarde van Bitcoin is sindsdien geleidelijk toegenomen, en staat nu rond de $38.000.

De toekomstige prijsontwikkeling van Bitcoin hangt sterk samen met belangrijke economische factoren, zoals het beleid van de Federal Reserve, de centrale bank van de VS. Recent positief nieuws over de Amerikaanse economie van een Federal Reserve medewerker kan een aanwijzing zijn voor verdere prijsstijgingen van Bitcoin.

Positieve signalen van de Federal Reserve stimuleren vertrouwen onder investeerders

De Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, streeft ernaar de economische groei te stimuleren en te onderhouden. Een van hun instrumenten is het beheer van de rentetarieven. De bank kan besluiten om de belangrijkste rentetarieven te verlagen of laag te houden, wat lenen goedkoper maakt en zo de economische activiteit ondersteunt.

Christopher J. Waller, een functionaris van de Federal Reserve, gaf onlangs aan dat, ondanks de aanhoudend hoge inflatie, hij toenemend vertrouwen heeft in het huidige beleid. Hij gelooft dat dit beleid de economie effectief zal afremmen en de inflatie zal terugbrengen naar het doel van 2 procent. Deze positieve kijk op het beleid en het economisch herstel van een Federal Reserve-functionaris kan het algemene sentiment op de financiële markten een boost geven. Dit verbeterde sentiment kan leiden tot meer vertrouwen bij investeerders, inclusief diegenen die overwegen in Bitcoin te investeren.

Hoop op goedkeuring Bitcoin ETF

Een ander belangrijk aspect dat de Bitcoin (BTC) koers significant zou kunnen beïnvloeden, is de mogelijke goedkeuring van de langverwachte Spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF). De anticipatie op dergelijke financiële producten heeft al enige tijd veel opwinding veroorzaakt in de markt. Samson Mow, de CEO van Jan3, is erg optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Hij voorspelt dat de introductie van een Spot Bitcoin ETF de prijs van Bitcoin potentieel kan verhogen tot $1 miljoen per eenheid. Zo’n stijging zou neerkomen op een toename van meer dan 25.000%.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bitcoin klaar voor verdere stijging door positief nieuws van de Federal Reserve verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters