‘Bitcoin koers begin 2024 naar 144.000 dollar’

Glassnode-oprichters Jan Happel en Yann Allemann, die op X (of Twitter) de gebruikersnaam Negentropic delen, voorspellen dat Bitcoin begin 2024 al naar een koers van 144.000 dollar kan schieten. De heren verwachten dat de Amerikaanse Dollar Index (DXY) piekt op 106 en daarna de weg vrijmaakt voor Bitcoin om te schitteren.

Bitcoin’s Last Consolidation Phase

📉 Dollar expected to peak at 106 level, setting the stage for a prime bitcoin environment.

🍂 Up next: Bitcoin aiming for 37K before soaring higher in the autumn ! #Bitcoin #DollarIndex @HenrikZeberg pic.twitter.com/37OaEzDHK9

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) August 21, 2023

Wanneer gaat Bitcoin knallen?

Investeerders willen natuurlijk weten wanneer Bitcoin precies gaat knallen. De heren Happel en Allemann verwachten dat de DXY piekt op 106 en momenteel staat deze op 103,36. Wat dat betreft heeft de Amerikaanse dollar nog een kleine stijging te gaan.

Een piekende Amerikaanse dollar suggereert dat investeerders hun geld aan het werk zullen zetten in risisco-assets, zoals Bitcoin.

“De volgende stap voor Bitcoin is een koers van 37.000 dollar, voordat we in de herfst nog verder doorschieten”, aldus de oprichters van Glassnode.

Met de bovenstaande grafiek lijken de heren te suggereren dat Bitcoin begin 2024 naar een koers van 144.000 dollar kan doorschieten. Verder gaven de analisten aan dat Bitcoin deze week al de eerste tekenen van herstel vertoonde.

Koersopleving aanstaande voor Bitcoin

Als het aan de heren Happel en Allemann ligt, dan zal Bitcoin op de korte termijn al een sprongetje maken. Deze week toont de digitale munt volgens hen al tekenen van herstel en ook de “oververkocht indicatoren” hinten momenteel naar stijgingen op de korte termijn.

“Maar kijk uit voor het risico-signaal dat mogelijk blijft haken op 100, wat suggereert dat we een lange consolidatiefase krijgen, totdat de vraagdynamiek verandert”, zo spreken de oprichters van Glassnode.

Op het moment van schrijven tikt de Bitcoin koers binnen op 26.398 dollar en lijkt er sprake te zijn van een voorzichtig herstel voor de digitale munt. Al is het nog een lang weg te gaan tot de 30.000 dollar en daar ligt een hoop weerstand van de bears.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht ‘Bitcoin koers begin 2024 naar 144.000 dollar’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters