Bitcoin koers bereikt voor derde maal historisch dieptepunt, bodem in zicht?

De Bitcoin koers is voor de derde maal in de geschiedenis onder de Realized Price van mensen die hun munten 1 tot 2 jaar bezitten terechtgekomen. Zowel in 2015 als in 2019, de enige twee keren in de geschiedenis dat dit eerder voorkwam, betekende dit dat de bodem in zicht was.

Wat is de Realized Price?

De Realized Price is simpelweg de gemiddelde koers waartegen alle Bitcoin voor het laatst van wallet zijn gewisseld. In de bovenstaande grafiek gaat het om de Bitcoin van mensen die deze reeds 1 tot 2 jaar in bezit hebben. Daarmee gaat het om een groep mensen die hun Bitcoin relatief lang vast heeft gehouden. In principe zegt deze statistiek natuurlijk niet alles. De Bitcoin blockchain is immers niet het enige platform waarop Bitcoin verhandeld wordt.

Ook op beurzen is het mogelijk om Bitcoin te kopen en verkopen. Die statistieken worden hier niet in meegenomen. Daarnaast is het mogelijk dat iemand zijn eigen Bitcoin op de blockchain verplaatst en dat een transactie geen “economische transactie” betreft. Je moet dit soort statistieken dus niet lezen als keiharde wetenschap, want daarvoor ontbreekt simpelweg teveel informatie. Het is vooral een hulpmiddel dat potentiële bodems en toppen kan aanwijzen.

Het gaat om de lange termijn

Investeren in Bitcoin blijft een spelletje van de lange termijn. Geloof jij dat Bitcoin het geld van de toekomst is en dat Bitcoin over 20 jaar een belangrijke rol speelt op het financiële wereldtoneel? Dan kan het een interessante optie zijn om te investeren. Vooral op de korte termijn is Bitcoin een volatiel beestje, met name vanwege de grote mate van onzekerheid die om de asset hangt. Gaan overheden het verbieden? Komt er een beter alternatief? Uiteindelijk is er niemand die de antwoorden heeft.

Om te ‘ontnuchteren’ is het altijd goed om naar de prestaties van Bitcoin op de lange termijn te kijken. De bovenstaande grafiek geeft de rendementen van Bitcoin vanaf iedere halving weer. Vanaf de eerste tot de tweede halving boekte Bitcoin een jaarlijkse koerswinst van gemiddeld 202 procent. Van de tweede tot de derde halving ging het om 95 procent per jaar en in deze periode zitten we, ondanks de kwakkelende koers op dit moment, nog altijd op een gemiddeld rendement van 45 procent op jaarbasis.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers bereikt voor derde maal historisch dieptepunt, bodem in zicht? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters