Bitcoin koers boven de 20.000 dollar, ondanks daling op de aandelenmarkten

De Bitcoin koers is in de nacht van donderdag op vrijdag boven de 20.000 dollar gebleven en handelt op het moment van schrijven op 20.200 dollar. Opvallend is dat het Amerikaanse bruto binnenlands product (BBP) voor het eerst in twee kwartalen weer een stijging mocht opschrijven. Die stijging van het BBP was met 2,6 procent zelfs hoger dan de 2,4 procent die aanvankelijk verwacht werd.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Dit betekent in ieder geval dat de renteverhogingen van de Federal Reserve de Amerikaanse economie nog niet in een recessie hebben geduwd. Ondanks de positieve BBP-cijfers vanuit de Verenigde Staten is de inflatie echter nog altijd torenhoog. Dit lijkt de Federal Reserve weer wat extra ruimte te geven om de rente te verhogen, al ziet de situatie op de markt voor Amerikaanse staatsobligaties er wat minder stabiel uit.

Daar is op dit moment sprake van een zogenaamde inversie van de yield curve. Hier spreken we van als de rente op kortlopende staatsobligaties hoger is dan die op langlopende staatsobligaties. De rente op staatsobligaties met een looptijd van 3 maanden is nu zelfs hoger dan die met een looptijd van 10 jaar.

Meestal is dat een teken dat de obligatiemarkt op korte termijn een koerswijziging van de Federal Reserve verwacht. Ondanks de positieve BBP-cijfers, geven de handelaren op de obligatiemarkt dus aan dat zij op korte termijn alsnog een recessie verwachten. Wat dat betreft wordt het interessant om deze situatie nader in de gaten te houden de komende tijd

De traditionele financiële markten

Hoewel Bitcoin zich relatief stabiel heeft weten te houden boven de magische grens van 20.000 dollar, kunnen we van de Amerikaanse techbeurs niet hetzelfde zeggen. Met name het Meta van Mark Zuckerberg heeft daaraan bijgedragen. De tegenvallende kwartaalcijfers voor Meta duwden het aandeel ruim 25 procent naar beneden. Ook Amazon ging in de uren na het sluiten van de beurs hard onderuit na het publiceren van desastreuze kwartaalcijfers.

Een vat olie handelt nog altijd op meer dan 94 dollar per stuk en is daarmee vanaf het begin van het jaar 15 procent gestegen. De onzekerheid in de energiemarkt draagt daar zeker aan bij. Overigens eindigde goud de dag met een min van 0,3 procent op 1.661 dollar. Voor nu zijn alle ogen gericht op de Federal Reserve bijeenkomst van volgende week, waarin zij de nieuwe Amerikaanse rente bekendmaken en meer uitleg zullen geven over de komenden maanden.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers boven de 20.000 dollar, ondanks daling op de aandelenmarkten verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters