Bitcoin koers boven de $49.000 en stijgt naar top 10 assets wereldwijd

De Bitcoin koers is zojuist boven de $49.000 grens terecht gekomen en breekt daarmee het prijs record van de afgelopen 12 maanden. Bitcoin heeft sinds 2023 een opvallende vooruitgang geboekt en heeft nu zelfs een plaats veroverd in de top 10 van ‘s werelds grootste assets, waarmee het in 15 jaar tijd bekende namen zoals Berkshire Hathaway, Tesla en JPMorgan achter zich laat.

Met een marktkapitalisatie die bijna de $1 biljoen nadert, onderstreept dit de groeiende invloed en acceptatie van de aller eerste cryptocurrency, waarmee het zijn positie in de financiële wereld na de officiële goedkeuring van de spot ETFs nogmaals versterkt.

Stijgende waarde van Bitcoin

De huidige prijs van Bitcoin, die momenteel rond de $49.000 ligt, weerspiegelt de opwindende waardestijging die zowel ervaren als nieuwe investeerders aantrekt. Een prestatie opvalt, vooral als we deze vergelijken met Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency. Deze neemt slechts een bescheiden 36e plaats in op de lijst van 100 assets.

Bitcoin’s prestigieuze positie

Een uitgebreide ranglijst van activa plaatst Bitcoin nu in het gezelschap van traditionele zwaargewichten zoals goud en zilver, evenals tech reuzen Microsoft, Apple en Amazon. Deze prestatie laat de groeiende invloed van de crypto-asset zien en bevestigt Bitcoin als een krachtige speler in het bredere economische landschap. Het is opvallend dat de marktkapitalisatie van Bitcoin die van belangrijke spelers in de industrie zoals Berkshire Hathaway, Tesla, Visa en JPMorgan overstijgt, wat een belangrijke mijlpaal voor de cryptocurrency betekent.

Ambitieuze voorspellingen voor Bitcoin’s prijs

De positieve gevoelens rond Bitcoin hebben niet alleen een triomf voor de cryptocurrency betekend, maar hebben ook optimisme aangewakkerd onder marktwaarnemers en analisten. Prognoses voor een nieuwe prijsstijging in de voortdurende rally worden steeds populairder, waarbij invloedrijke figuren in de cryptowereld ambitieuze voorspellingen doen. Zo suggereert CryptoQuant CEO Ki Young Ju bijvoorbeeld een opmerkelijke stijging van 160% voor Bitcoin, met een prijs van $112.000 of minstens $55.000 dit jaar.

#Bitcoin could reach $112K this year driven by ETF inflows, worst-case $55K.https://t.co/HrkV3TU8Ul pic.twitter.com/jBn6HWpt9b

— Ki Young Ju (@ki_young_ju) February 11, 2024

Toekomstige vooruitzichten

Met investeerders die uitkijken naar de uitkomst en mogelijke impact op de prijs van Bitcoin, werpt het geplande halving event in april een grote schaduw vooruit op de horizon. Volgens CoinGecko heeft Bitcoin’s marktwaarde sinds eind 2021 niet meer dan $1 biljoen overtroffen, toen het bijna $1,3 biljoen bereikte. De cryptocurrency zou een stijging van 10% nodig hebben om hier doorheen te komen. Hoewel het waar is dat het bezitten van Bitcoin niet per se betekent dat men aandelen in een bedrijf bezit, is het wel de moeite waard om vermelden dat er wereldwijd slechts zeven bedrijven een marktkapitalisatie hebben van meer dan $1 biljoen.

The post Bitcoin koers boven de $49.000 en stijgt naar top 10 assets wereldwijd appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters