Bitcoin koers breekt uit en stijgt tot boven de 20.000 dollar

De Bitcoin koers heeft de afgelopen 24 uur een sprong van 7 procent gemaakt en staat weer boven de 20.000 dollar. Bijzonder is dat Bitcoin een opleving van 18.700 dollar naar 20.200 dollar doormaakt, terwijl de S&P 500 de laagste sluiting sinds 2020 moet opschrijven. Gisteren schreef Newsbit al dat er een grote koersverschuiving aan zat te komen en dat is vandaag werkelijkheid geworden.

De ontkoppeling met de aandelenmarkt

Het lijkt er dan ook sterk op dat Bitcoin eindelijk de koppeling met de Amerikaanse aandelenbeurzen verliest. Lange tijd bewoog Bitcoin in tandem met beurzen als de S&P 500 en de Nasdaq 100. Nu begint die correlatie eindelijk af te nemen en lijkt Bitcoin zijn eigen plan te trekken. Terwijl de Amerikaanse aandelenbeurzen verder wegzakken, zijn Bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen bezig aan een opleving.

“Chaos in de wereld van fiatgeld laat Bitcoin er meer aantrekkelijk uitzien. Dat Bitcoin zich redelijk sterk weet te houden rond de 20.000 dollar is indrukwekkend”, aldus Edward Moya van OANDA. Op de momenten dat de euro het laat afweten, worden mensen in de Eurozone gedwongen om naar alternatieven te kijken. Dat Bitcoin het nu relatief goed doet, kan een reden zijn voor mensen om ook daar een deel van hun vermogen in te parkeren.

Nederlandse analist is optimistisch

De Nederlandse handelaar en analist Michaël van de Poppe ziet een heel rooskleurig scenario voor zich. “Als Bitcoin erin slaagt om verder omhoog te klimmen, dan kunnen we het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde van de totale crypto market cap herclaimen. Die lijn kan vervolgens dienen als een belangrijke steunlijn voor het verdere herstel van de markt.

If #Bitcoin reclaims higher numbers, we’ll be able to reclaim the 200-Week MA on the total market capitalization of #crypto. pic.twitter.com/1HpzdBd42r

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) September 26, 2022

Overigens betekent dat niet dat we meteen helemaal uit de brand zijn. Alle ellende in 2022 wordt vooral veroorzaakt door macro-economische onzekerheid. Die onzekerheid is op het moment van schrijven allesbehalve weg. De Federal Reserve heeft de Amerikaanse inflatie nog lang niet onder controle en er lijkt een lange periode van relatief hoge rentes nodig om dat beestje te temmen. Een scenario dat niet bepaalt positief is voor Bitcoin.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers breekt uit en stijgt tot boven de 20.000 dollar verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters