Bitcoin koers crasht 20 procent: beschermen van de $20K is cruciaal

Bitcoin blijft als reactie op de hoge inflatie en de verslechterende macro-economische situatie maar zakken en het is nog altijd gissen naar de bodem.

Momenteel handelt de grootste cryptocurrency van de markt rond de 22.000 dollar, waarmee het in de afgelopen 24 uur ongeveer 16 procent aan waarde heeft ingeleverd. Over de gehele week gemeten staan we daarmee op een min van 25,90 procent. Op dit moment lijkt het beschermen van de grens van 20.000 dollar cruciaal voor de bulls.

Bitcoin koers maakt snoekduik

Het is Bitcoin nog niet gelukt om een herstelmoment te pakken en de koers blijft maar naar beneden duiken. Eerst verloren we de belangrijke grens van 25.000 dollar om vervolgens nog verder door te zakken. Inmiddels handelen we na een daling van meer dan 20 procent dus rond de 22.000 dollar. Het dieptepunt van de correctie van de afgelopen uren lag zelfs op 20.824 dollar, waarmee we bijna onder het hoogtepunt van de 2017 bull run zakten.

Na de val naar 20.824 dollar zijn we weer wat opgeleefd en lijkt de grootste strijd tussen de bulls en bears rond de 22.000 dollar plaats te vinden. Op de uur-grafiek hebben we nu ook te maken met een bearish trendlijn, waarvan de weerstand bijna precies op die 22.000 dollar ligt. Alles bij elkaar ziet het er momenteel donkerzwart uit voor Bitcoin.

De cruciale grens van 20.000 dollar

We komen inmiddels gevaarlijk dichtbij de cruciale grens van 20.000 dollar. Die Bitcoin koers markeert het hoogtepunt van de bullrun van 2017 en als we daar doorheen breken, dan ziet het er niet goed uit voor Bitcoin. De eerste steun die we dan op de grafiek terugvinden ligt namelijk op 18.500 dollar. Daarbij zou het verliezen van die koers ook de moraal van de markt kunnen breken.

Uiteindelijk is Bitcoin geld en de waarde daarvan is subjectief. Als mensen hun interesse verliezen, dan kan het snel gaan. Al lijkt het grote leger van hodlers wel een verdedigingsmuur te vormen waar de bears niet doorheen kunnen breken. Waar dat leger van hodlers de verdedigingsmuren heeft opgezet moet de komende dagen tot weken blijken. Voor nu heerst vooral de onzekerheid.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers crasht 20 procent: beschermen van de $20K is cruciaal verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters