Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika

Terwijl de maand oktober historisch gezien een prijsstijging met zich meebrengt kleurt de Bitcoin koers vandaag rood. De prijs van de grootste cryptomunt ter wereld is weer onder het psychologische 20 duizend dollar niveau gezakt en handelt op het moment van schrijven rond de 19.400 dollar. Dat betekent dat de prijs vandaag met zo’n 3 procent is gedaald.

BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Niet alleen de Bitcoin koers kleurt vandaag rood. Vrijwel de gehele cryptomarkt boekt verliezen. Zo zijn koersen van Solana, Cardano en Ethereum met zo’n 2 procent gedaald en de prijs van de BNB token is zelfs meer dan 4 procent van zijn waarde verloren. De koersval heeft er voor gezorgd dat de totale waarde van de hele cryptomarkt ook weer onder de 1 biljoen dollar is gedaald. De enige top 10 munt die in het groen staat is Ripple’s XRP token.

Wat is de reden van de koersval?

De huidige koersval is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door het banenrapport die vandaag naar buiten werd gebracht door het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Uit dit rapport blijkt dat er weer 263 duizend banen bij zijn gekomen in de Verenigde Staten in september. Hierdoor is het werkloosheidspercentage gedaald tot 3,5 procent.

Hoewel de banengroei vertraagde in vergelijking met de stijging van 315 duizend banen in augustus, is de Amerikaanse economie nog steeds heel erg sterk. Dat lijkt misschien goed nieuws, maar voor veel investeerders is dat niet zo. Het vergroot namelijk de kans dat de Federal Reserve door zal gaan met het agressief verhogen van de rente. Dat is slecht nieuws voor zowel de aandelenmarkten als de cryptomarkt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters