Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?

De Bitcoin koers is in de nacht van zondag op maandag met 6,5 procent gedaald tot onder de 41.000 dollar. Inmiddels zijn we weer wat opgeklommen, want op het moment van schrijven staat er een Bitcoin koers van 42.100 dollar op de borden. De dalingen van de afgelopen uren hebben de complete rendementen van afgelopen week in ieder geval van tafel geblazen…

Wat is er aan de hand met de koning van de markt?

Is de Bitcoin rally voorbij?

Moeten we onze spullen nu alweer pakken en is de rally voorbij? Het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar we hebben nu wel voor het eerst een redelijk serieuze correctie te pakken.

Het wordt vooral interessant om te zien hoe de markt nu reageert. De afgelopen keren werden correcties in een razend tempo opgekocht, waardoor de bulls in controle bleven.

Nu hebben ze een wat hardere tik te verwerken gehad en wordt het interessant om te zien hoe de bulls daarop kunnen reageren.

Er volgde in ieder geval een enorme liquidatiegolf als gevolg van de koersdalingen van Bitcoin. Volgens de data van CoinGlass zijn er voor ongeveer 270 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd de afgelopen uren.

‘Wanneer komt de correctie?’

Grappig genoeg kwam de correctie enkele minuten nadat Scott Melker, de host van Wolf of All Streets, op Twitter deelde dat Bitcoin zojuist zijn achtste groene week op rij had afgesloten.

“Bitcoin heeft zojuist zijn achtste groene week op rij afgesloten. Deze week was een monster. Wanneer komt de correctie, meneer?”, zo vroeg hij aan de markt.

#Bitcoin just closed it’s 8th green weekly candle in a row.

This week’s candle was a monster.

When correction, sir? pic.twitter.com/xxWjTxxLLr

— The Wolf Of All Streets (@scottmelker) December 11, 2023

Nou de analist werd hiermee op zijn wenken bediend, want enkele minuten na de tweet begon Bitcoin te dalen, om uiteindelijk onder de 41.000 dollar terecht te komen.

Deze daling markeert de grootste dagelijkse daling voor Bitcoin in meer dan 30 dagen tijd. Ondanks de daling staat er vanaf het begin van 2023 nog altijd een plus van 150 procent op de borden voor de digitale munt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters