Bitcoin koers daalt met 10% door torenhoge inflatie

De Bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 10 procent gedaald, waardoor het grootste deel van de winsten die de munt eerder behaalde teniet zijn gedaan.

Bitcoin krijgt het zwaar te verduren

Bitcoin, de grootste cryptomuny ter wereld is in de afgelopen 24 uur meer dan 10,5 procent van zijn waarde verloren. Door deze koersval is een groot deel van de winsten die het eerder deze week behaalde teniet gedaan.

De koersval vond plaats vlak na de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers van Augustus. De meeste analisten dachten dat de inflatie in Amerika rond de 8,1% zou liggen, maar het echte cijfer bleek 0,2 procent hoger dan verwacht en kwam dus uit op 8,3 procent.

De Bitcoin koers reageerde direct, en zeer negatief, op de bekendmaking van de inflatiecijfers. In enkele minuten tijd verloor de grootste cryptomunt meer dan 1000 dollar aan waarde. Even later daalde de koers zelfs nog verder tot een dieptepunt van 20.062 dollar.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De meeste analisten zijn het er dus over eens. de reden van de plotselinge Bitcoin koersval is de alsmaar stijgende inflatie. Dit terwijl BTC juist ontwikkeld is om zijn gebruikers te beschermen tegen gebruikers. Volgens de miljardair Tyler Winklevoss is dit slechts een teken dat de Bitcoin zich nog in een vroeg stadium bevindt. Vroeg of laat zal de digitale valuta wel degelijk dienen als een afdekking tegen inflatie.

Bitcoin is down on the news that inflation for August came in higher than expected (8.3% instead of 8.1%). Bitcoin should be up today. Its properties dictate that it should be inversely correlated to inflation. The fact that it is down shows just how early it is.

— Tyler Winklevoss (@tyler) September 13, 2022

De hele cryptomarkt kleurt rood

Het is niet alleen de Bitcoin die het zwaar te verduren heeft. Eigenlijk de hele cryptomarkt kleurt vandaag donkerrood. Zo heeft Ethereum meer dan 4 procent van zijn waarde verloren, heeft Solana zo’n 9 procent moeten inleveren en is de Luna koers met 30 procent gedaald.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers daalt met 10% door torenhoge inflatie verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters