Bitcoin koers daalt met 3 procent in aanloop naar toespraak Federal reserve

De Bitcoin koers kleurt rood vandaag nu handelaren wachten op nieuwe informatie van de Federal Reserve.

Mogelijke rente verhoging in Amerika laat Bitcoin koers dalen

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $21.175. Dit terwijl de de prijs 24 uur geleden rond de $21.700 lag. Dat betekent dat de BTC koers vandaag met zo’n 2,5 procent is gedaald. Deze koersdaling vind plaats omdat de voorzitter van de Federal Reserve, genaamd Jerome Powell, spoedig een toespraak zal houden over de economische situatie van Amerika.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Powell spreekt op het Jackson Hole symposium en veel analisten verwachten dat hij tijdens de toespraak wel wat hints zal geven of de rente weer verhoogd zal worden.

Een aantal analisten verwachten dat de Federal Reserve de rente niet zo veel zal gaan verhogen. Dit omdat het vorige rapport van de Amerikaanse consumentenprijsindex liet zien dat de inflatie langzaam afneemt. Dat zou een goed teken zijn voor beleggers.

Echter, volgens een tool van de CME Group verwacht de meerderheid van de beleggers dat de rente met nog eens 75 basispunten (0,75%) zal worden verhoogd. Dit is juist weer een slecht teken voor mensen die investeren in aandelen en cryptocurrencies.

Meerderheid verwacht verhoging rente met 75 basispunten – Bron: CME Groep

Deze niveau’s moet je in de gaten houden

Dat de volatiliteit in de cryptomarkt vandaag toeneemt is niet geheel onverwacht. De laatste tijd zien we de koers bijna altijd sprongen maken vlak voor een aankondiging van de Federal Reserve. De prijsactie van vandaag kan echter zeer interessant zijn om in de gaten te houden. Verschillende technisch analisten vertellen namelijk dat ze verwachten dat de consolidatie periode aan zijn einde lijkt te komen. Volgens hen zal Bitcoin spoedig een grote move gaan maken.

De 21.000 dollar grens is cruciaal om vast te houden. Als Bitcoin hier doorheen zakt lijkt de kans op grotere verliezen vrij groot. Aan de andere kant zal het opnieuw testen van de $21.800 grens kunnen resulteren in een breakout tot boven de 23 duizend dollar.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers daalt met 3 procent in aanloop naar toespraak Federal reserve verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters