Bitcoin koers daalt na uitspraken voorzitter Federal Reserve

De voorzitter van de Federal Reserve, genaamd Jerome Powell, zei dat de centrale bank van Amerika de rente zou kunnen blijven verhogen om de inflatie te temmen. Dit was duidelijk niet de uitspraak waarop investeerders hadden gehoopt, want de Bitcoin koers daalde direct met meer dan 4 procent.

Bitcoin koers daalt met 4 procent na uitspraken Jerome Powell

De Bitcoin koers heeft een flinke knauw gekregen en daalde tot 20.500 dollar, nadat de voorzitter van de Federal Reserve zei dat de centrale bank de rente waarschijnlijk zal blijven verhogen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de 20.640 dollar. Dat is zo’n 4,4 procent lager dan een dag geleden.

Bitcoin koers daalt na uitspraken Powell – Bron: Tradingview

De enorme uitverkoop die dit jaar is gestart blijft dus aanhouden. En dat de crash groot is, dat is wel duidelijk. De Bitcoin prijs is sinds november 2021 namelijk meer dan 70 procent van zijn waarde verloren. De prijs is gedaald van 69 duizend dollar tot 20 duizend dollar.

“Het niet tegen gaan van inflatie zou nog veel pijnlijker zijn”

Niet alleen de Bitcoin koers kleurde rood na de opmerkingen van Powell. Eigenlijk de hele cryptomarkt heeft negatief gereageerd. Zo is de Ethereum koers met zo’n 9 procent gedaald in de afgelopen 24 uur. Ook Solana en Shiba Inu hebben meer dan 7 procent van hun waarde verloren.

“Dit zijn de pijnlijke prijs die we moeten betalen voor het terugdringen van de inflatie”, zei Powell op de jaarlijkse economische conferentie van de Fed in Jackson Hole, eraan toevoegend dat het niet herstellen van de prijsstabiliteit ” nog meer pijn” zou betekenen voor Amerikaanse huishoudens.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

De Federal Reserve heeft dit jaar al een paar keer de rente verhoogd om de inflatie te beteugelen. Dat is nodig aangezien de inflatie momenteel op het hoogste punt in vier decennia staat.

De rente verhogingen hebben geleid tot een sterke dollar, terwijl andere markten, zoals Amerikaanse aandelen, een klap hebben gekregen omdat beleggers wegtrekken van risicovolle activa in het licht van economische onzekerheid. Na de opmerkingen van Powell vandaag daalde de Amerikaanse aandelenmarkten, genaamd de Dow Jones met 1,6% de S&P 500 met 1,9% en de Nasdaq 100 met 2,5%.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers daalt na uitspraken voorzitter Federal Reserve verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters