Bitcoin koers daalt tot $18K en Ethereum naar $900

De crypto crash blijft maar voort duren. Ook in het weekend kleuren de Bitcoin en Ethereum koers donkerrood. Nu de BTC en Ether koers beide onder de belangrijkste psychologische niveaus van $20K en $1K zijn gezakt lijkt het laatste beetje hoop van crypto investeerders te zijn verdwenen.

Dit uitermate negatieve sentiment heeft ervoor gezorgd dat beleggers massaal hun cryptomunten verkopen. Deze enorme verkoopdruk heeft de Bitcoin koers vandaag doen dalen tot $18.000 en de Ethereum prijs doen dalen tot $900. Wat kunnen we verwachten nu alle ondersteuning weg is gevallen?

Bitcoin en Ethereum in grote problemen nu ze cruciale niveaus hebben verloren

De Bitcoin koers is vandaag opnieuw met 12 procent gedaald en ligt op het moment van schrijven rond de $18.000. De laatste keer dat de BTC prijs zo laag stond was in december 2020. De angst is extreem hoog onder crypto investeerders, zeker toen de psychologische $20.000 grens werd doorbroken.

Volgens verschillende analisten betekent dit namelijk dat de prijs nog veel verder zou kunnen dalen. Precies hetzelfde geldt voor de op één na grootste cryptomunt ter wereld, Ethereum. Nu het de $1.000 grens heeft verloren lijkt de kans op een veel grotere daling aanwezig. Precies dit is waarvoor de CEO van BitMex, genaamd Arthur Hayes voor waarschuwde.

4/

If these levels break, $20k $BTC & $1k $ETH, we can expect massive sell pressure in the spot markets as dealers hedge themselves. We can also expect that there will be some otc dealers and that will be unable to hedge properly and might go belly up.

— Arthur Hayes (@CryptoHayes) June 14, 2022

De Bitcoin koers kan dalen tot $13.800

De grote vraag is nu dan ook wat wel de bodem is. Volgens de bekende analist Sam Callahan zou de Bitcoinn prijs tot $13.800 kunnen dalen, wat neerkomt op een daling van meer dan 80% ten opzichte van het hoogste punt ooit in november 2021. Zo’n daling van 80% gebeurde namelijk ook in 2018.

Het wordt pas echt pijnlijk duidelijk hoe bruut de crash is als we de totale marktwaarde van alle cryptomunten bekijken. Deze ligt op het moment van schrijven rond de $835 miljard. Dit terwijl de cryptomarkt 220 dagen geleden nog meer dan $3 biljoen waard was. Toen lag de Bitcoin prijs rond de 69 duizend dollar en de Ethereum prijs rond de 4.800 dollar.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitcoin koers daalt tot $18K en Ethereum naar $900 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters